PNL / Orban vine la Călăraşi. Aşa şi?

Orban. Ludovic Orban, noul preşedinte PNL, vine duminică la Călăraşi. Într-o vizită „oficială” în care va îmbina munca cu distracţia. Pe agenda sa figurează o întâlnire politică cu conducerea organizaţiei judeţene, o conferinţă de presă precum şi participarea la două evenimente locale prilejuite de sărbătorirea Zilelor comunelor Borcea şi Independenţa. Între noi fie vorba, grea misie pentru primarii Aniel Nedelcu şi Lică Voicu, „constrânşi” să identifice aplaudaci cu ştaif ca să-i ţină isonul preşedintelui chitarist, mare amator de astfel de şuşanele.

În cadrul întâlnirii cu stafful local al partidului la care în mod sigur nu vor absenta şi primarii care nu se află în concediu, va fi „dezbătută”, fără îndoială, şi „problema Iliuţă” care-i dă atâtea bătăi de cap fostului preşedinte Răducu Filipescu. E limpede că acest Iliuţă îi produce atâta silă actualului senator încât aş pune rămăşag că acesta şi-ar da poate şi ani din viaţă doar – doar l-o vedea plecat de la cârma Consiliului Judeţean.

Scenariul pare simplu. Nu neapărat, Filipescu va pune cazul pe masă deşi bănuiesc că până acum i-a făcut capul mare lui Orban pe această temă. Deci e la curent cu toate „fărădelegile” făcute de Iliuţă într-un an de zile. Şi atunci, se va trezi vreun slugoi din vechea gardă care va înfiera cu mânie proletară legăturile subterane, dubioase şi sulfuroase ale lui Iliuţă cu PSD. Poate şi 2-3 aluzii cu privire la faptele de imoralitate făcute de fostul lider PDL

Surse demne de toată încrederea din partid relevă însă faptul că „demersul” are toate şansele să fie sortit eşecului. Vasile Iliuţă va continua să rămână membru PNL şi să deţină şi pe viitor, şefia CJ. În mod cert şi acesta, direct sau prin intermediari, va avea ceva de spus. Şi cine ştie?, poată că “dezvăluirile” sale nu-l vor lăsa indiferent pe noul preşedinte Orban care va fi cu gândul mai mult la micii şi berea de la Borcea şi Independenţa decât la cazul mai sus menţionat generat de ambiţiile, e drept ale unor grei din partid, şi susţinut la cote paroxistice de orgolii nebănuite.

Totuşi, elementul care va fi până la urmă determinant în luarea deciziei va fi poziţia preşedintelui Drăgulin, un lider recunoscut pentru propensiunea pentru echilibru şi dialog.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.