PNL | L. Orban: Prioritatea zero este dezbaterea și adoptarea legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale, imediat ce guvernul le va finaliza

PNL | L. Orban: Prioritatea zero este dezbaterea și adoptarea legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale, imediat ce guvernul le va finaliza

Luni a avut loc şedinţa Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.. Președintele partidului, Ludovic Orban, a prezentat pe pagina personală de Facebook obiectivele pentru noua sesiune parlamentară. Orban a precizat că “Prioritatea zero este dezbaterea și adoptarea legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale, imediat ce guvernul le va finaliza.”

„Astăzi am avut reuniunea Biroului Executiv și întrunirea Grupurilor parlamentare.

Ne-am stabilit câteva obiective pentru această sesiune parlamentară. În primul rând, să realizăm o asanare a proiectelor legislative, să respingem toate proiectele legislative care au fost depuse în legislatura trecută de principalul partid de opoziție și care afectează posibilitatea de punere în practică a programului de guvernare a actualei coaliții de guvernare. Este vorba de sute de proiecte legislative. Acestea vor intra în procedură de respingere, astfel încât să oprim aceste proiecte legislative care fac rău României.

Avem ca obiectiv adoptatea ordonanțelor de urgență care au fost emise de guvernul pe care l-am condus, în forma în care au fost adoptate. De asemenea, ne propunem adoptarea ordonanţelor de urgenţă care au fost aprobate de Guvernul învestit după alegerile parlamentare.

Avem ca prioritate să punem în acord cu Constituția prevederile legislative declarate neconstituționale.

Prioritatea zero este dezbaterea și adoptarea legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale, imediat ce guvernul le va finaliza.

Avem în vedere respingerea tuturor proiectelor legislative care au pus în pericol independența justiției, proiecte iniţiate în legislatura trecută de PSD. Avem în vedere corectarea legilor justiției și adoptarea de proiecte de lege care să țină cont de toate exigențele funcționării unei justiții independente, în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene, cuprinse în raportul MCV, și cu punctele de vedere exprimate de GRECO.

Avem în vedere îmbunătățiri legislative semnificative în domeniul pensiilor, al salarizării în sectorul public. De asemenea, avem ca prioritate adoptarea pachetului legislativ privind siguranța națională.

Avem ca obiectiv îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice, pentru a stopa tergiversarea procedurilor de licitaţie care pot să afecteze derularea proiectelor finanţate de la nivel european din fonduri nerambursabile sau din alte resurse financiare.”, a scris Orban pe Facebook.

În altă ordine de idei, Ludovic Orban a anunțat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat la şefia partidului.

"Mi-am informat colegii, pentru că au fost foarte multe speculaţii, că am această intenţie şi că voi prezenta public imediat ce voi propune declanşarea procedurile de convocare a Congresului, această intenţie o voi materializa", a spus Ludovic Orban la Parlament, întrebat dacă la următorul congres va candida pentru un nou mandat la şefia PNL.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.