PNL / Filipescu: Pandea poate să facă poze cu grupul de primari PNL. N-are decât!

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, a comentat recent gestul unor colegi primari din propriul partid care au ales să se lase fotografiaţi cu liderul PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, în momentul semnării contractelor de finanţare în cadrul PNDL 2. E vorba de primarii localităţilor Dorobanţu, Luica şi Plătăreşti, fotografiile putând fi admirate pe o reţea de socializare.

Fostul şef al filialei judeţene PNL Călăraşi a precizat că un astfel de moment s-a mai derulat şi în 2014, odată cu apariţia OUG 55 care a dat posibilitatea primarilor să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul însă efectul acelui act normativ consideră Filipescu, a fost aproape zero, primarii liberali, ademeniţi intens de Guvernarea de atunci PSD – UNPR cu demararea unor proiecte locale a căror finanţare se ridica la zeci de miliarde de lei vechi, preferând, cu câteva mici excepţii, să rămână în partid. „Dacă vă aduceţi aminte de perioada de dinainte de Ordonanţa 55 când toată lumea spunea: “Le-a dat bani!” A fost o tehnică foarte isteaţă. I-au umplut de bani pe primari ca să facă proiecte. Mi-a aduc aminte, cu zecile de miliarde. Şi după ce le—au dat banii şi se considera că discuţiile au fost făcute, au pus Ordonanţa 55 pe masă. Şi au plecat 3 inşi: de la Călăraşi, Fundeni şi Sohatu” a spus Filipescu care crede despre primari că sunt băieţi orientaţi care-şi văd foarte bine interesul. „Băieţii se orientează. Aici apare o chestiune foarte interesantă. Ei îşi dau seama că PSD-ul se duce şi în 2020 va veni o altă forţă conducătoare. Şi de ce să plece? Ei sunt isteţi (...) unşi cu toate alifiile. Mănâncă banii şi până în 2020, mai vedem ce se întâmplă.”

Fără să o spună direct, Filipescu a sugerat ideea că pesediştii sunt fraieriţi de primari riscând să rămână doar cu pozele. „De ce să zică primarii că nu au nevoie de bani? Ştiu că Pandea umblă pe la ei, le promite multe... Pandea poate să facă poze cu grupul de primari PNL. N-are decât! Care-i problema? a continuat Filipescu care a recunoscut că şi liberalii ar fi recurs la astfel de „tehnici” de racolare a primarilor. „Ăsta e stilul! Noi dacă eram în locul lor, nu făceam la fel? Aşa se face azi politică” a conchis Filipescu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.