PNL / Filipescu: Despre alegerea primarilor în două tururi: E o chestiune care la nivel local nu ne pică bine!

PNL / Filipescu: Despre alegerea primarilor în două tururi: E o chestiune care la nivel local nu ne pică bine!

Senatorul Răducu Filipescu s-a referit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la posibilitatea alegerii primarilor în 2 tururi de scrutin subliniind că pentru PNL, măsura e absolut necesară la nivel naţional nu şi în plan local. „ Alegerea primarilor în 2 tururi e o chestiune care la nivel local nu ne pică bine. La nivel naţional e absolut necesară. Nu ne pică bine c-avem totuşi 36-37 de primari şi zic că sunt unii mai uzaţi. Din 37 e posibil să nu mai câştigi 37. Dar acest lucru e valabil şi pentru partea ailaltă (n.r. PSD) Şi ei au primari uzaţi, obosiţi, primari de care lumea s-a săturat. Şi dacă noi găsim o variantă prin care să putem să-i contracarăm pe primarii care stau de 4-5 mandate pe scaune, e posibil ca lucrările să fie cam acolo, la nivel local.

La nivel naţional e absolut necesar. V-aduceţi aminte că 500 de primari a luat Dragnea cu japca, cu ordonanţa 55. Că unii au mai plecat, alţii nu...Mie mi-era teamă să nu dea oredonanţa asta înc-o dată.Mă gândeam că Dragnea o s-o dea dar noroc că nu mai potate. Din puşcărie n-are cum s-o mai dea” a spus Filipescu care a continuat „Dar e foarte posibil ca toată lumea să fie de acord, în special, cu uninominalul (n.r. alegerea preşedinţilor de CJ direct de populaţie) care este, după părerea mea, absolut obligatorie. Şi cu primarii în două tururi, de asemenea, e o chestiune cu care PNL e de acord. Inclusiv eu care nu-mi convine, dar sunt de acord. Reprezentativitatea unui primar trebuie să fie la o cotă înaltă. Asta înseamnă dacă ai luat 50% din voturi. Dacă iei 18, 20, 22%, nu înseamnă că eşti un primar autorizat de cetăţeni”.

Aceaste ultime cuvinte s-ar putea să nu-i pice deloc bine primarului municipiului Călăraşi, Dan Drăgulin, din 2017, şeful de partid al lui Filipescu.

La alegerile locale din iunie 2016, Drăgulin a fost votat de 10.127 de călărăşeni, numărul voturilor valabil exprimate fiind de 25.746. Asta înseamnă un procent de 39,33%.

În realitate, Drăgulin are o reprezentativitate de doar 15,78% dacă ne raportăm la numărul alegătorilor înscrişi în liste, estimat la 64.158. O fi mult, o fi puţin?

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.