PNL / E. Dumitru: Un domeniu prioritar a fost cel al irigațiilor, unde am continuat reabilitarea infrastructurii principale de irigații

PNL / E. Dumitru: Un domeniu prioritar a fost cel al irigațiilor, unde am continuat reabilitarea infrastructurii principale de irigații

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, liderul PNL Călărași, Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul MADR, a trecut în revistă principalele obiective atinse în acest an de Guvernul condus de Ludovic Orban în domeniul agriculturii care în opinia sa trebuie susținută cu viziune și strategie. “Agricultura este despre oameni, despre bunăstare economică și despre viitor, motiv pentru care trebuie sprijinită cu viziune și hotărâre. Vă fac cunoscute câteva din obiectivele atinse în acest an de Guvernul liberal pentru o scurtă analiză.

Un domeniu prioritar a fost cel al irigațiilor, unde am continuat reabilitarea infrastructurii principale de irigații. În cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență implementăm o Strategie de Gestionare a Apei care să rezolve definitiv problemele legate de secetă, eroziunea solului, deșertificare, cu o alocare de 6,5 miliarde euro.

Am fost alături de fermierii români compensând pierderile cauzate de seceta pedologică extremă din acest an (850 milioane lei despăgubiri).

Am implementat scheme de sprijin pentru cei afectați de evoluția pandemiei COVID-19 (150 milioane Euro bani europeni si 338 milioane lei de la bugetul național).

Alimentele românești, produse responsabil și cu grijă pentru sănătatea consumatorului trebuie să devină brand consolidat pe piața locală, națională și regională. De aceea, punem la punct o Rețea Națională de Preluare, Depozitare, Prelucrare, Distribuție și Promovare a Produselor Românești. Pentru prima dată, concesionăm terenuri cu destinație agricolă aflate în administrarea ADS în suprafață de până la 50 ha pentru fiecare tânăr fermier.

La negocierile privind Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 (22 miliarde euro) am obținut condiții de implementare și flexibilitate în decizii pentru a valorifica cât mai bine oportunitățile pe care le are agricultura românească și de a rezolva nevoile acesteia (menținerea Sprijinului Cuplat Voluntar în sectorul zootehnic și vegetal, menținerea Ajutorului Național Tranzitoriu, Plafonarea voluntară și Plata redistributivă precum și reducerea birocrației și sancțiunilor pentru fermele mici).

Am reușit să schimbăm împreună modelul de dezvoltare a României bazat doar pe risipirea resurselor prin consum, aplicând un nou model de creștere economică axat pe stimularea şi dezvoltarea capitalului autohton!” a scris pe Facebook Emil Dumitru care a conchis “Cu ajutorul dumneavoastră, vom continua să ducem România pe drumul cel bun și după 6 decembrie!”

Emil Dumitru deschide lista PNL Călărași pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare, programate pe 6 decembrie.

La comanda Partidului Național Liberal Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200025

respectfermieriEMILDUMITRU

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.