PNL / E. Dumitru: După calculele noastre, 550 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de irigații din fonduri europene. Ăștia sunt banii pentru județul Călărași

PNL / E. Dumitru: După calculele noastre, 550 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de irigații din fonduri europene. Ăștia sunt banii pentru județul Călărași

Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a aflat astăzi la Fudulea, pe terenul expozițional Agriplanta Romagrotec, eveniment organizat în sistem online din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Dumitru a Salutat eforturile organizatorilor, precizând prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că guvernul pe care-l reprezintă depune eforturi considerabile pentru despăgubirea fermierilor, puternic afectați de secetă în acest an. Din acest punct de vedere, reprezentantul MADR a menționat că România a depus la Comisia Europeană un program “ambițios” de reabilitare a infrastructurii de irigații, desecare și drenaj, în valoare de 3,4 miliarde euro. Pentru județul Călărași, suma ce ar putea fi alocată pentru inițierea de investiții în reabilitarea sistemului de irigații este de 550 de milioane de euro.

“M-am aflat astăzi la Fundulea, pe terenul expozițional AGRIPLANTA ROMAGROTEC. Felicit organizatorii pentru evenimentul online pentru că situația actuală nu ne-a permis să strângem aici câteva mii de fermieri să participăm la un târg așa cum ne-am obișnuit. Este de apreciat ceea ce organizatorii au făcut astăzi. Astfel putem să vedem, prin mijloacele online cum a evoluat tehnologia în agricultură.

Este un an greu pentru fermieri. Eu am spus că pentru agricultură Covidul a fost seceta și de aceea am făcut eforturi să despăgubim fermierii în limita resurselor pe care le-am avut, 850 milioane lei, dar nu au fost suficienți banii respectivi.

Vom despăgubi și la culturile de primăvară care au fost înființate dar, tehnic, nu putem să acordăm aceste despăgubiri mai devreme de luna februarie-martie 2021. Să încercăm să găsim o soluție tehnică să se elibereze adeverințele, să se sconteze rata de sprijin.

Vreau să vin și cu lucruri pozitive în fața fermierilor, în primul rând, dar și în fața celor care ne privesc. Este pentru prima dată după 30 de ani când am depus la Comisia Europeană un program ambițios pe ce înseamnă reabilitarea infrastructurii de irigații, desecare și drenaj. Avem 3,4 mld euro la dispoziție și apropo de Călărași, după calculele noastre 550 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de irigații din fonduri europene, ăștia sunt banii pentru județul Călărași.” A scris Emil Dumitru pe Facebook

Lider interimar al PNL Călărași, Emil Dumitru deschide lista organizației județene pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

La comanda Partidului Național Liberal Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200025

dumitru113nov

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.