PNL / Drăgulin: La locale, cetăţenii aleg omul şi nu partidul!

dragulin la pnl febAlegerile locale parţiale desfăşurate duminică la Lehliu Gară şi Unirea au fost pierdute pe linie de candidaţii susţinuţi de Partidul Naţional Liberal. Noul preşedinte al organizaţiei judeţene, Dan Drăgulin a găsit şi o „explicaţie”, pe marginea acestui eşec, oarecum anticipat, susţinând că la acest tip de alegeri, cetăţenii optează pentru calităţile candidatului şi nu pentru partidul care se află în spatele acestuia. „La alegerile locale, cetăţenii aleg omul, candidatul, şi nu partidul. Am spus că la Unirea, candidata noastră se afla sub candidatul PSD iar procentul pe care l-am estimat, a fost confirmat duminică seară. La Lehliu Gară, cred că adversarii noştri de la PSD au anticipat faptul că puteau pierde alegerile dacă mergeau pe mâna Ştefaniei Moga. Şi atunci a intrat în joc Iulian Iacomi care după cum se vede se bucură în continuare de simpatia şi încrederea oamenilor. După părerea mea n-a fost o diferenţă mare. Procentul de 10% denotă faptul că există şi acolo mulţi cetăîţeni nemulţumiţi iar acest lucru ne dă speranţe pentru viitor. După formarea unei echipe competitive, ne vom intensifica eforturile la Lehliu Gară, astfel încât să devenim o alternativă pentru alegerile din 2020” a declarat preşedintele PNL Călăraşi care a mai precizat că în urma unor măsurători interne efectuate înainte de declanşarea campaniei electorale, candidatul liberalilor, Laurenţiu Bănescu se afla în topul încrederii lehlienilor la distanţă de doar 3 procente faţă de candidatul de atunci al PSD, Ştefania Moga. „Noi am realizat un sondaj şi am văzut că domnul Bănescu a stat bine în topul preferinţelor lehlienilor. Diferenţa faţă de Ştefania Moga era de doar 3,1%. Puteam recupera acest deficit. Strategia noastră a fost axată pe dialogul direct cu cetăţeanul. Am mers din poartă în poartă, prezentându-le lehlienilor oferta noastră electorală. Am mers pe o campanie pozitivă. Nu ne-a interesat ce fac contracandidatul nostru. Le-am spus cu argumente că noi suntem alternativa” a continuat Drăgulin.

Întrebat care vor fi direcţiile în care se va „deplasa” partidul pentru câştigarea „localelor” din 2020, Drăgulin a spus „Imediat după perioada de concedii, vom demara o amplă campanie de evaluare a organizaţiilor noastre locale. Vom vedea pe cine ne bazăm. O vom lua de la zero ca să zic aşa. Vom analia activitatea fiecărui Birou Politic Local iar obiectivul nostru va fi identificarea a câte 2-3 potenţiali candidaţi locali pentru câştigarea primăriilor peste 3 ani. Va fi o competiţie internă bazată pe seriozitate şi loialitate. Cel mai bun dintre ei să fie susţinut în bătălia pentru primărie.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.