PNL / Corbu, despre Iacomi: Nu cumva, în eventualitatea în care ar câştiga, să prelungească interimatul?

corbu la masaO săptămână a mai rămas până la desfăşurarea alegerilor locale parţiale în oraşul Lehliu Gară. Liberalii mizează pe consilierul judeţean, Laurenţiu Bănescu, un om de-al locului, apreciat de comunitatea locală.

Primvicepreşedintele PNL Călăraşi, Constantin Corbu face un bilanţ al primei săptămâni de campanie susţinând că în periplurile sale electorale s-a întâlnit cu cetăţeni timoraţi, speriaţi de faptul că ar putea fi “certaţi” de candidatul PSD, nimeni altul decât fostul primar care a lăsat în decembrie 2016 Primăria pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României. Corbu a lansat şi o întrebare retorică, destul de şocantă având informaţii că de fapt în eventualitatea în care va câştiga, Iulian Iacomi să revină în Parlament şi să prelungească interimatul ocupat de câteva zile de un consilier local, pe numele său Doru Ivan.

Domnule primar Corbu, în calitate de prim-vicepreşedinte PNL Călăraşi, coordonaţi politic campania electorală de la Lehliu Gară. Care sunt gândurile dumneavoastră după o săptămână de campanie? Ce aţi văzut în urma întâlnirilor cu cetăţenii atunci când l-aţi susţinut în periplurile electorale pe candidatul PNL, Laurenţiu Bănescu?

Surprinderea cea mai mare a fost în satul Răzvani unde am fost prezent în discuţiile din poartă în poartă pe care echipa domnului Bănescu le-a avut, de lipsa de preocupare a administraţiei publice din oraşul Lehliu faţă de problemele cetăţenilor unde am aflat că sunt foarte mulţi care nu au contracte de energie electrică deoarece nu au acte pe casă. O problemă majoră de lipsă a actelor pe locuinţă în localitatea Răzvani. O grămadă de familii defavorizate care spun că se ia ajutorul social fără a se ţine cont că unii au 3-4 maşini la poartă şi beneficiază de ajutor social şi ceilalţi nu. O stare ca la ţară, ca în trecut, în Răzvani şi în Buzoieni în sensul că apa după stradă se duce direct în curţile oamenilor. Sunt numai bălţi, noroi şi iarbă. O aglomerare mare în Răzvani, în special.

Lipsa dispensarului uman medical, de care oamenii au nevoie şi la Buzoieni şi la Răzvani. Lipsa prezenţei autorităţilor şi din ce am înţeles un tratament discreţionar asupra unora dintre cetăţeni. Adică atunci când merg la primărie nu li se oferă tot sprijinul pentru a-şi rezolva problemele şi sunt nevoiţi să meargă de mai multe ori sau unora li se spune categoric că nu li se dă. Fără să obţină şi explicaţiile necesare.

Aţi întâlnit şi cetăţeni timoraţi?

Da! Am spus încă din precampanie că sunt oameni cărora le este teamă de administraţie pentru că nu aveau curajul discuţiei la poartă dar după ce trecea domnul Bănescu unii îl sunau şi îi spuneau să stea liniştit că îl vor sprijini dar nu au curajul să stea de vorbă.

Am mai observat şi grupuri, poate de curiozitate, care parcă urmăreau desfăşurarea campaniei în aceste două localităţi. Bineînţeles oraşul Lehliu are un specific deosebit prin existenţa celor 3 entităţi, Răzvani, Buzoieni şi Lehliu Gară oraşul, total diferite. Răzvani-ul este o comunitate cu mulţi rromi, şi se ştie faptul că în aceste comunităţi sunt probleme. Buzoieniul este ca un sat din comunele noastre şi oraşul Lehliu în sine cu o populaţie medie ridicată, cu profesiuni pe care nu le găseşti la ţară. Unităţi economice şi administrative, publice, altele decât le avem noi în marea majoritate a localităţilor din Călăraşi care sunt comune.

 

După părerea dumneavoastră, de ce credeţi că a lăsat Iulian Iacomi Parlamentul ca să revină să candideze în condiţiile în care ştim cu toţii că şi-a dorit destul de mult să devină deputat.

Nu ştiu. Am mai discutat cu Laurenţiu Bănescu despre Iulian Iacomi din când în când, că nu ne preocupă în mod deosebit, dar spune că iubeşte Lehliu. Îl întreb de ce îl iubeşte dacă îl pune să cheltuie în iarnă pentru deputat, acum iar pentru primar... Ne întrebăm, nu cumva, în eventualitatea în care ar câştiga, să prelungească interimatul? Să se ducă la Parlament şi aici să lase un interimar? Pentru că vedem că şi apropiaţi din PSD cum e Ştefania Moga a fost dată la o parte. A fost creată contracandidată a celor doi, a lui Laurenţiu şi a lui Iacomi. Sunt diverse jocuri, sau poate eu ştiu nu vrea să intre nimeni în Primăria Lehliu. E nevoie de transparenţă!

Sunt jocuri politice care poate în mintea noastră înseamnă ceva, în mintea lor este altceva, până la urmă ele se vor elucida.

Credeţi că vor vota lehlienii schimbarea pe 11 iunie?

Cred că este elementul pe care trebuie să punem accent neapărat în următoarea perioadă. Deci să spunem tare şi răspicat, să-i îndemnăm pe lehlieni la schimbare. Trebuie să se creeze un curent de schimbare.

Şi alternativa Laurenţiu Bănescu e destul de bună…

Alternativa Laurenţiu Bănescu este destul de bună. Consider că poziţia Ştefaniei Moga e doar declarativă că va câştiga. Din câte vedem pe teren bătălia se va da între cei doi oameni, Laurenţiu Bănescu şi Iulian Iacomi.

De ce ar trebui să-l voteze lehlienii pe Laurenţiu Bănescu?

Din câte am aflat la porţi, şi aşa cum este la români încă, vor un primar născut, crescut aici, eu am auzit vădit afirmând asta.

Laurenţiu Bănescu, candidatul nostru, provine dintr-o familie bună, este un om educat, are o familie sănătoasă, nu depinde dacă ar deveni primar de venitul neapărat din primărie. Văd că este primit bine. Din păcate ne batem cu vechile forme de campanie făcute în Lehliu de-a lungul timpului de multe ori toată lumea în favoarea lui Iacomi şi nicidecum în favoarea partidului. Acum lucrurile s-au schimbat. Noua conducere a PNL la nivel judeţean îşi sprijină candidaţii în mod real, fără a face jocuri politice căutând ca în majoritatea localităţilor să-şi menţină în continuare primarii şi chiar să îşi mărească numărul de primari.

 Corbu Banescu1

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.