PNL / Consilieri judeţeni, luaţi în vizor pentru...excludere!

PNL / Consilieri judeţeni, luaţi în vizor pentru...excludere!

Consilierii judeţeni PNL care marţi n-au votat Proiectul de hotărâre privind excluderea din Consiliul Judeţean a lui Vasile Iliuţă, iniţiat de vicepreşedintele Valentin Barbu şi introdus de acesta „pe furiş”, pe ordinea de zi, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, sunt în pom iar de săptămâna viitoare şi pomul va fi în aer. Cel puţin aşa a declarat preşedintele partidului Dan Drăgulin, întrebat într-o conferinţă de presă dacă PNL mai are o majoritate în legislativul judeţean. „După ultima şedinţă, nu prea mai avem majoritate. Săptămâna viitoare, avem şedinţă de Birou Politic Judeţean în care vom pune în discuţie unii consilieri judeţeni” a fost mesajul lui Drăgulin.

Marţi, 10 martie, într-o şedinţă de plen extraordinară, vicepreşedintele Barbu, unul şi aceeaşi persoană cu candidatul susţinut de PNL pentru şefia CJ Călăraşi, profitând şi de absenţa rivalului său politic, Vasile Iliuţă, „a forţat” pur şi simplu includerea pe ordinea de zi a proiectului de îndepărtare a acestuia din Consiliu, chit că din punct de vedere procedural, PH-ul era în afara cadrului legislativ. Bunăoară, de pildă, n-a fost respectat „principiul simetriei” pentru că nu poţi propune un astfel de Proiect de hotărâre într-o şedinţă extraordinară în condiţiile în care mandatul lui Iliuţă a fost validat într-o şedinţă ordinară. Pe de altă, PH introdus în circuit luni, cu o zi înainte, deci, nu avea nici măcar avizele de legalitate.

Obiectivul lui Barbu n-a fost „trecerea” proiectului pentru că ştia prea bine că-i o chestiune imposibilă ci testarea colegilor săi vizavi de...disciplina de partid. Altfel spus, cei care nu s-au supus deciziilor partidului, riscă de-acum să aibă şi ei soarta lui Iliuţă, adică să fie excluşi din partid şi implicit din CJ. Şi „s-au abţinut” destui marţi. Dacă nu greşesc cumva, e vorba de Laurenţiu Bănescu, Ilie Tâlpeanu, Anton Magearu, Titu Ana, Ion Găman, Mihai Filimon, Niculae Enciu şi Cristi Marin. Toţi sunt susceptibili de...retragere a sprijinului politic. Au trecut în schimb testul Valentin Deculescu, Nicolae Rogoz şi Vasile Nedelcu, toţi 3, votând orbeşte potrivit liniei directoare a partidului „aberaţia” cu titlu de Proiect de Hotărâre iniţat de Valentin Barbu, desigur, în numele partidului. Şi pentru buna lor purtare, ar putea fi „gratulaţi” cu un nou mandat!

Dar cu cine vor fi înlocuiţi „trădătorii”? Pentru că au mai rămas 11 în listă iar cei mai mulţi dintre ei ocupă deja „foncţii” importante. Fie sunt consilieri locali, fie viceprimar, primar ori ministru – secretar de stat ori...”oamenii lui Iliuţă”. Iar restul... nu mai sunt de mult de actualitate!

Curăţenia de după Iliuţă, la care se gândeşte conducerea PNL ar putea deveni şi mai toxică pentru „şefimea” partidului, în perspectiva alegerilor. Am senzaţia că liberalii chiar vor să piardă tot anul acesta!

Ce candidaţi mai figurează pe lista PNL, propusă în 2016 pentru Consiliul Judeţean Călăraşi

21. Anghel Adrian Popa, 22. Silviana Şestacovschi; 23. Dumitra Ciubotă Roşie Vasile; 24. Elisabeta Neagu; 25. Dragoş Coman; 26. Ruxandra Prică; 27. Valentin Marin; 28. Ion Sfetcu; 29. Ştefan Stan; 30. Viorel Ivanciu; 31. Gheorghe Dobre

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.