PNL / Câtă nevoie mai are Ivanciu de ei?

Desfăşurată fix în urmă cu o săptămână într-un cadru restrâns, fără fast, mai degrabă auster, şedinţa Comitetului de Coordonare Local al organizaţiei municipale PNL Călăraşi n-a fost lipsit de evenimente notabile. Aş putea spune chiar că a avut şi puţină sare şi piper în ciuda monotoniei generată de inexistenţa unei competiţii pe cele 3 funcţii vacante.

Prezenţi la lucrările CCL care a consfinţit alegerea viceprimarului Viorel Ivanciu în fruntea organizaţiei pentru următorii 3 ani (şi ce ani din punct de vedere politic!), fostul şi actualul preşedinte al partidului la nivel judeţean, Răducu Fiilipescu şi Dan Drăgulin n-au ezitat să-şi mai testeze gleznele, înţepându-se reciproc stârnind pe alocuri rumoare în rândul grupurilor de susţinători.

Drăgulin le-a vorbit celor prezenţi la un moment dat de existenţa în partid a unor ranchiuni personale, aluzie fără îndoială la atacurile care au explodat în ultima vreme între Filipescu şi Iliuţă.

Evident, replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată. După ce o fruntaşă a partidului, Mariana Luca a semnalat faptul, mai în glumă, mai în serios, că la prezidiu nu se află nicio reprezentantă a sexuului frumos, suspectând partidul că suferă de misoginism, Filipescu a răspuns spumos şi aluziv. „De unde ştiţi că nu e nicio femeie?2 a venit replica senatorului Filipescu, direct în moalele capului lui Drăgulin, despre care se spune într-o parte a parttidului că ar fi „primarul cu fustiţă”.

Dincolo de aceste „ghionturi” care au mai animat atmosfera, a surprins absenţa a 3 membri de top ai organizaţiei locale, coincidenţă sau nu, toţi colaboratori apropiaţi ai preşedintelui Dan Drăgulin. În ordinea funcţiilor „primite” la CCL-ul din primăvară e vorba de Camelia Croitoru (primvicepreşedinte), Florin Purcărea (vicepreşedinte) şi Valentin Deculescu (membru), ultimul „sculă” importantă în conducerea judeţeană a partidului. Oficial, despre cei 3 am aflat că au fost ocupaţi, reţinuţi pe la casele lor cu chestiuni arăztoare. Neoficial, ei sunt de ceva vreme într-o „antiteză” evidentă cu noua conducerea a filialei, refuzând să mai participa pentru a gira o conducerea neagreată.

Şi uite aşa, s-a trezit Drăgulin singur, în mijlocul unei organizaţii pe care într-adevăr a pus-o pe picioare dar a pierdut-o în urmă cu vreo 3 ani când a decis atunci să lase PNL-ul pentru UNPR-ul condus la vremea respectivă de Gabriel Oprea.

Decizia celor 3 de a da cu flit unui astfel de eveniment politic intern mai confirmă ceva. Că nici unul dintre ei nu-şi respectă colegii, partidul dar şi preşedintele acestui partid, pozând în simpli oportunişti care dacă nu li se fac pe plac au suficient tupeu încât să le întoarcă şi spatele. Într-un astfel de context, e greu de crezut că noul preşedinte ales, Viorel Ivanciu va mai putea conta pe aportul lor într-o viitoare reconstrucţie a partidului. Altfel spus, cei 3 s-au cam autoeliminat, singura lor şansă fiind aceea de a fi recuperaţi de Drăgulin la „judeţ”.

În 2017, PNL seamnă destul de mult cu PNL din 2014. Viorel Ivanciu şi toţi ceilalaţi care au muncit împreună în urmă cu 3 ani la prezidenţiale vor avea câteva momente clare de a se revanşa.. Atât faţă de ei cât şi restul partidului. Nu trebuie să facă lucruri senzaţionale. Dimpotrivă! Partidul ar trebui să devină un al doilea job, începând chiar de mâine. Apoi comunicarea ar trebui repusă pe roate astfel încât împlinirile dar şi realizările să ajungă acolo unde trebuie. La cetăţean! Dar asta, nu de mâine ci de....ieri!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.