PNL / Când omul sfinţeşte locul...

corbu 4 apriliePNL Călăraşi e în focul alegerilor interne. Joi, 27 aprilie va fi ales noul preşedinte al filialei judeţene, delegaţii prezenţi la lucrările Comitetului de Coordonare Judeţeană urmând a stabili prin vot şi componenţa viitorului Birou Politic Judeţean.

Am parcurs lista cu candidaturile depuse pentru toate funcţiile din cadrul BPJ şi aş dori să mă opresc puţin asupra candidaţilor pentru „poziţia” de primvicepreşedinte. Pentru cele două funcţii există trei candidaturi. Primarul localităţii Modelu, Gheorghe Dobre, primarul localităţii Grădiştea, Constantin Corbu şi Marius Militaru, un apropiat al preşedintelui CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă dar şi cunoscut ca fiind cumătru al europarlamentarului Cristian Buşoi sau ca abonat la restituirile de la ANRP în urma cărora s-a ales şi cu un dosar penal. Mult tupeu pe capul acestui Militaru care recent a părăsit Călăraşiul în urma unui scandal provocat într-un bar din oraş alături de fostul manager al Spitalului Judeţean, Silviu Didilescu! Dar nu el este „subiectul” rândurilor de mai jos!

În mod normal, orice liberal zdravăn la minte care participă joi la lucrările CCJ ar opta pentru cei doi primari care au făcut pur şi simplu minuni în localităţile pe care le conduc. Dacă Gheorghe Dobre nu mai are nevoie de nicio prezentare cele 3 mandate de primar „vorbind” din plin de modul în care a evoluat comuna, Constantin Corbu, deşi e mai nou pe această scenă, a intrat deja în galeria primarilor călărăşeni care vorbesc puţin şi construiesc mult.

Anul trecut a obţinut al doilea mandat de primar într-o manieră extrem de convingătoare. 2147 de cetăţeni i-au acordat votul spre deosebire de contracandidatul său de la PSD care n-a obţinut decât 352 de voturi! Semn că în perioada 2012-2016 a muncit bine, în beneficiul cetăţeanului. Investiţiile realizate atât cu fonduri proprii cât şi judeţene, guvernamentale şi europene au vizat refacerea şi modernizarea infrastructurii stradale, şcolare şi nu numai. Mergeţi prin comună şi veţi vedea schimbările cu ochiul liber! A pus ordine în primărie, a transparentizat administraţia locală şi a înţeles prea bine că un primar „trăieşte” doar prin realizări care înseamnă obiective şi proiecte asumate şi finalizate!

În plan politic, Constantin Corbu este înainte de toate un liberal autentic. Cine spune că a fost un traseist politic pentru a-şi maximiza şansele în alegeri se înşeală amarnic! Prin 2011, a fost victima unui „deal” politic între şefii centrali ai PNL şi PC, fiind exclus din organizaţia judeţeană. Nu i s-a oferit nicio şansă fiind tocat pur şi simplu de interesele mărunte de partid. A obţinut atunci mandatul de viceprimar fără să fie susţinut făţiş de liberali. Dar n-a cedat! În 2012, a intrat în alegeri cu şansa a 3-a dar s-a clasat finalmente pe primul loc depăşind candidaţii creditaţi cu cele mai mari şanse. Şi mă refer aici la acel candidat susţinut de alianţa PNL – PSD şi la primarul în exerciţiu de la acea vreme. N-a contat că a candidat sub sigla PDL, partidul demonizat de cei mai mulţi români în acele vremuri! Oamenii i-au acordat încrederea şi nu s-au înşelat, scorul obţinut în iunie 2016 fiind elocvent!

N-ai nevoie de prea multă minte ca să observi că Dobre şi Corbu sunt cele mai bune variante pentru funcţiile de primvicepreşedinte. Doi primari cu rezultate foarte bune, doi liberali autentici care-l pot susţine pe viitorul preşedinte, Dan Drăgulin în viitoarele dispute electorale din 2019 şi 2020.

PNL are nevoie de lideri care au performat. Oameni care au câştigat bătălii politice locale, acolo jos, la firul ierbii cum se spune. Doi dintre ei sunt Gheorghe Dobre şi Constantin Corbu!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.