PNL Călărași | Vae victis!

PNL Călărași | Vae victis!

Competiția de la “vârful” organizației județene PNL Călărași, desfășurată joi seară în prezența a peste 350 de delegați și invitați a avut, la final, deopotrivă învingători dar și învinși.

Senatorul Ciprian Pandea a devenit noul preşedinte al filialei judeţene, aflată preţ de 16 ani direct sau indirect sub “jurisdicția” lui Filipescu, fără să aibă joi seară vreun rival. Nimeni dar absolut nimeni nu s-a încumetat să intre în competiţie, liberalii, chiar și cei cu vechi ştate în partid, preferând să facă un pas în spate, în loc să urce pe “scenă” şi să ofere o alternativă, poate şi mai “principială” decât cea propusă de fostul lider, până în urmă cu 2, 3 ani al social-democraţilor.

Dacă Ciprian Pandea este unicul câştigător al acestor alegeri, la polul opus există cel puţin 3 mari învinşi. Dar să-i luăm pe rând în ordinea alfabetică.

valibarbupnl

Valentin Barbu. Din martie prefect al judeţului, Valentin Barbu a înțeles până la urmă că nu e capabil să ducă până la capăt o competiţie internă dintr-un motiv extrem de simplu: susţinere insuficientă din partea colegilor!

Pretendent la una din funcţiile de primvicepreşedinte, Barbu, speranţa partidului pentru şefia CJ Călăraşi, din urmă cu un an, a dat înapoi când a văzut că trebuie să “se bată” cu Gheorghe Dobre, primarul localităţii Modelu, un învingător în plan local, pe linie, din 2004 încoace!

El, ditamai prefectul, care din sculare până’n culcare și invers are o singură grijă şi anume cum să-l “faulteze” pe fostul său rival, Vasile Iliuţă, a capitulat înainte să intre în ring, ştiind prea bine că va trece linia de sosire pe 2. De necrezut pentru un “luptător” ca el care se credea chiar un pol de putere în partid!

Şi ca să nu rămână, totuși, definitiv în afara jocului, Barbu a trebuit să se mulțumească până la urmă şi cu funcţia de secretar, primită cadou, fără să mai treacă prin focul emoţiilor. Între noi fie vorba, să zică mersi pentru că altfel risca să rămână şi fără jobul de la Prefectură!

dumitrusipandea

Emil Dumitru. După o prestaţie jalnică în fruntea filialei judeţene, pus acolo din pix de Ludovic Orban, Emil Dumitru este un alt liberal, bineînţeles cu principii şi valorii liberale, toate alese pe sprânceană, dar la fel de fricos ca şi Barbu când vine vorba de alegeri interne. Pentru că şi-a pus cam toată organizaţia în cap în doar câteva luni de domnie, Dumitrua decis pe ultima sută de metri să-și retragă candidatura pentru cealaltă funcţie de primvicepreşedinte, lăsând cale liberă lui Aniel Nedelcu Pațurcă, rival declarat. Primarul Borcei a şi precizat că participă în această competiţie doar ca să-i predea o lecţie starului promovat de Orban, via Jidvei.

Fără experiență politică dar plin de ifose de Dâmbovița, Emil Dumitru n-ar trebui să fie supărat pe nimeni. Decât pe sine însuși! În fond, ce a semănat din octombrie anul trecut încoace, a cules cu vârf şi îndesat joi seară. Dar pentru că "la  barza chioară îi face Dumnezeu cuib”, Dumitru a devenit la rândul său vicepreședinte de drept, datorită mandatului de deputat pe care l-a obţinut pe spinarea celor pe care i-a umilit preţ de câteva luni, profitând de prevederile statutului. Să spună și el bogdaproste!

filipescu

Răducu Filipescu. Creatorul PNL Călăraşi care a dominat scena politică locală din 2004 şi până în 2020 chiar, Răducu Filipescu s-a pricopsit în CV-ul său discutabil cu o mare bilă neagră. Şi ultima, chit că a dat asigurări joi colegilor săi că e „viu” şi suficient de potent...politic încât partidul să se bazeze în continuare pe el. Dar "new PNL" nu mai e dispus să-i asculte balivernele care l-au făcut celebru în partid și "înfricoșător" în afara lui. De data asta, supărarea lui, derivată din faptul că nu i-au reușit manevrele pe care le-a tot pritocit în ultima vreme în spatele cortinei, a fost transpusă într-o poveste care n-a mai impresionat pe nimeni. Pandea n-a fost şi nici n-o să fie omul pe care să-l manipuleze aşa cum şi-ar fi dorit. Așa cum, ce-i drept!, a izbutit în urmă cu o săptămâna la “municipiu”.

Toți cei 3 de mai sus au plecat aseară acasă cu un gust amar. Dacă Filipescu refuză și acum să creadă că nu mai valorează nici cât o ceapă degerată în partidul pe care l-a dus la victorie de 3 ori la rând, Barbu și Dumitru probabil că s-au resemnat.

Lăcomia, aroganța și ignoranța, în doze excesive, te duc iremediabil la pierzanie.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.