PNL Călăraşi | Mai mult decât o simplă funcţie

PNL Călăraşi | Mai mult decât o simplă funcţie

După Ciprian Pandea, ales, fără contracandidat, preşedinte, Aniel Teodor Nedelcu Paţurcă (foto stânga) este al doilea mare câştigător al alegerilor interne din cadrul PNL Călăraşi, desfăşurate la mijlocul lunii trecute. Poate chiar „adevăratul” câştigător!

Intrat în PNL în vara anului 2012, după un intermezzo în PPDD, şi tot de atunci primar al localităţii Borcea, ATNP a devenit primvicepreşedinte, responsabilitate pe care o împarte cu un alt primar, Gheorghe Dobre (foto dreapta), ceva mai vechi în funcţie şi cu însemnate realizări electorale, puse din 2004 încoace la picioarele partidului. Dacă în cazul ultimului, am putea vorbi de o „reconfirmare”, în ceea ce-l priveşte pe ATNP, izbânda merită evidenţiată din cel puţin 4 motive.

Aniel Nedelcu Paţurcă n-a fost un apropiat al fostelor conduceri ale partidului, un tip care să se bată pe burtă cu Filipescu ori cu răposatul Drăgulin. Bunăoară, spre finele lunii septembrie 2019, ATNP, pentru atitudine duplicitară faţă de partid, a fost chiar decapitat de la şefia PNL Borcea, reproşându-i-se că din cauză că soţia era în acele vremuri senatoare şi şefă în PSD Călăraşi musai trebuia s-a urmeze şi să candideze la locale sub sigla partidului rival. O idiţionie fără margini! ATNP nu s-a lăsat pradă vanităţii, a rămas în partid, câştigând în toamna anului trecut al 3+lea mandat de primar la pas. „Călăii” săi... Ba mai mult, într-un final, el şi-a convins soţia (deci nu invers!) să lase partidul în care muncise mulţi ani şi care i-a oferit şansa de a deveni şi parlamentar, urmându-l în PNL, partid care a avut grijă s-o umilească în ciuda serviciului imens făcut la moţiunea de cenzură.

Aniel Nedelcu Paţurcă a intrat în competiţie pentru una din cele două funcţii de primvicepreşedinte ca „să se bată” fix cu rivalul său cel mai „drag”, deputatul Emil Dumitru.

ATNP a crezut până în ultima clipă că Dumitru nu va renunţa la clinci pentru ca izbânda să fie şi mai „dulce”. Dar, „scula” trimisă de la Bucureşti de Orban a declarat forfait înainte ca lupta să se mai desfăşoare. Ce drag mi-e de vitejii ăştia!?

Aniel Nedelcu Paţurcă nu se va mulţumi doar cu această sinecure. Ascensiunea sa în partid doar a început. N-aş fi atât de sigur că la finele acestui mandat, ATNP nu va lăsa primăria pe mâna vreunui colaborator apropiat pentru a-şi dovedi capabilităţile şi într-o carieră parlamentară. La fel de bine cred că n-ar spune „nu” şi provocării însemnând competiţia pentru şefia Consiliului Judeţean. Sau chiar a partidului! E tânăr, are timp să aştepte! În plus, a înţeles demult cam de unde vine lumina în PNL Călăraşi!

Şi ar mai fi ceva. Noua funcţie l-a „vindecat” în parte şi de complexul faţă de soţie care a ocupat la un moment dat aceeaşi funcţie de primivicepreşedinte dar la partidul rival, PSD.

Prin urmare, câştigurile sunt evidente. Şi nu puţine! ATNP are resurse să confirme încrederea primită. Iar dacă nu va intra în conflict cu noul „CEO” e posibil să imprime şi partidului aceeaşi determinare care l-a făcut de 3 ori la rând câştigător , fără dubii chiar, pentru Primăria Borcea.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.