PNL Călărași, la “cheremul” primarilor și al bugetarilor!

PNL Călărași, la “cheremul” primarilor și al bugetarilor!

Joia trecută, liberalii călărășeni și-au ales noua conducere a filialei județene pentru următorii 4 ani. Cei circa 350 de delegați prezenți au dat cu precădere credit primarilor care ocupă de-acum ambele funcții de primvicepreședinte, 6 din cele de vicepreședinte, alți 8 devenind membri în cadrul Biroului Politic Județean. Așadar 16 dintr-un total de 27, zestrea actuală a partidului, adică un procent de 59%. Semnificativ de...luat în seamă!

Parcurgând lista noului BPJ, observăm de asemenea că atât cei 2 primvicepreședinți cât și cei 8 vicepreședinții sunt toți bugetari! În afara celor 8 primari, în top mai figurează un administrator public de municipiu, Cristian Iorga, de la Oltenița, locul 2 pe lista partidului la Senat, la parlamentarele din decembrie anul trecut și consilierul din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Mihnea Vasiliu. Sosit la Călărași în toamna anului trecut la pachet cu fostul președinte interimar, Emil Dumitru, Vasiliu s-a îndrăgostit pur și simplu de meleagurile mănoase ale Călărașiului, primind misiunea de a coordona Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media. În plus va îndeplini și prerogativele purtătorului de cuvânt al partidului în plan local. O alegere până la urmă, poate singura inspirată, în condițiile în care Vasiliu a cochetat cu presa video însă nu același lucru am putea spune și despre ceilalți vicepreședinți aleși, cei mai mulți dintre ei fiind total paraleli cu departamentele pe care le vor conduce.

Și mă refer la Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt care se va ocupa de Departamentul pentru Strategii și Relații Publice, la Vasilica Dobrescu, primărița de la Radovanu, aleasă “șefă” peste Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene, la Gabi Stanciu (felicitări pentru insistența cu care promovează prăjituri pe FB!), gospodarul șef al Dragalinei căruia i s-a dat pe mână Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport și Florin Dumitrescu, primarul comunei Plătărești, care deși n-are nicio treabă cu domeniul va coordona Departamentul pentru Politici în Sănătate. E drept că nici Cristian Iorga, un soi de pupilă a primarului Olteniței, Costinel Milescu care l-a angajat în funcția de administrator public al municipiului, n-are nici în clin nici în mânecă cu Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicatele, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni.

Dincolo de calitățile lor profesionale, dovedite poate în “arta” administrației publice locale, PNL n-a reușit, totuși, să atragă și să promoveze în structurile sale de conducere oameni de afaceri, medici, cadre didactice, “guri de foc” de pe Facebook, oameni veritabili de dreapta ‘în cuget și simțire”, disponibili să promoveze valorile și principiile liberale.

Bomboana pe colivă o reprezintă (re)alegerea în funcția de secretar a lui Valentin Barbu, de data asta din postura de prefect al județului, asta după ce în urmă cu 4 ani figura în board-ul CJ Călărași în calitate de subaltern al lui…Vasile Iliuță. Închipuiți-vă cam cât de “echidistant” va fi și în continuare prefectul Barbu, numit din nou în funcția de secretar al partidului, în raport și cu tot ce ține de “culoarea roșie” care înseamnă o pondere și mai mare în administrația publică locală!

Slavă Domnului, Emil Dumitru nu va coordona nici un departament!

Pe scurt, sinecuri politice conferite ca să fie bine, să nu fie rău!

La fel de “interesant” e și faptul că din cei 29 de membri care compun noul BPJ doar 5 sunt femei, ceea ce înseamnă un procent “înfricoșător” de scăzut, 14%, suficient să-i dea mulți fiori Alinei Gorghiu care a cerut luna trecută Camerei Deputaților adoptarea urgentă a legii prin care partidele să fie obligate să includă cel puțin 30% femei pe listele pentru alegerile locale. Cele 5 “amazoane” care au reușit, totuși, să se strecoare pur și simplu în noul BPJ, dominant eminamente de sexul tare, sunt Vasilica Dobrescu (primărița de la Radovanu – vicepreședintă. singura, de altfel în această postură onorantă!), Monica Silvia Ceaușescu (noua primăriță a comunei Cuza Vodă), Mădălina Obadă (șefa PNL Fundulea, fosta candidată pentru Primăria orașului Fundulea), ultimele 2 figurând pe lista celor 15 membri BPJ, Elena Constantin, trezorier și respectiv Adriana Decu, realeasă președinte CJRC. Puțin, foarte puțin, ar spune distinsa doamnă Gorghiu!

Și “privatul” (fără funcții la stat!) e slab reprezentat, doar 4 din cei 29 de membri BPJ conducând niște business-uri. Private!

Ăsta e noul PNL Călărași care și-a propus ca ținte importante câștigarea alegerilor locale și parlamentare din 2024, incluzând aici și șefia CJ Călărași, a Primăriei Călărași, “perle” pierdute anul trecut.

Structura noului BPJ PNL Călărași

Președinte: Ciprian Pandea

Primvicepreședinte Departamentul Strategii Politice și Comunicare: Gheorghe Dobre (primar Modelu)

Primvicepreședinte Departamentul Politici publice: Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă (primar Borcea)

Secretar general: Valentin Barbu (prefect)

Vicepreședinți:

Departamentul pentru Strategii și Relații Publice: Ion Iacomi (primar Dor Mărunt)

Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt: Mihnea- Iulian Vasiliu (consilier SGG);

Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de Afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europene: Vasilica Dobrescu (Primar Radovanu)

Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicatele, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni: Cristian Virgil Iorga (administrator public Oltenița / consilier județean)

Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului: Aurel Vasile (primar Jegălia);

Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală: Niculae Eremia (primar Alexandru Odobescu);

Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport: Marian Gabriel Stanciu (primar Dragalina);

Departamentul pentru Politici în Sănătate: Florin Dumitrescu (primar Plătărești);

Vicepreședinte de drept: Deputatul Emil Florian Dumitru (fost “șăf”).

Membri:

Ciprian Olteanu

Constantin Chirică

Iulian Radu

Lică Voicu

Monica-Silvia Ceaușescu

Alin Bogdan Drăgulin

Ciprian Panait

Mădălina Obadă

Ion Negoiță

Marian Ichim

Valentin Deculescu

Vasile Stoica

Costinel Milescu

Ionuț Stan

Dragoș Florin Coman

Trezorier: Elena Constantin

Președinte CoAJ: Răzvan Jeciu

Președinte CJRC: Adriana Mihaela Decu

Localități PNL fără primari în noul BPJ: Belciugatele, Chiselet, Frăsinet, Lehliu Gară, Luica, N. Bălcescu, Spanțov, Sohatu. Șoldanu, Ștefan cel Mare, Ulmu.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.