PNL Călăraşi / Iliuţă, în periplu electoral?

c1Sunt semnale din interiorul PNL că Vasile Iliuţă nu s-a consolat cu ideea de a fi numărul 2 în partid şi ar intenţiona să-şi depună candidatura pentru şefia organizaţiei judeţene la alegerile din 29 aprilie. Iar miercuri a făcut şi primii paşi în această direcţie. Oficial, potrivit unei postări pe pagina de facebook a Consiliului Judeţean, “Președintele Vasile Iliuță s-a deplasat în cinci localități pentru a afla care este stadiul proiectelor demarate de administrațiile locale de pe teritoriul județului Călărași. Gospodarii din Cuza Vodă, Grădiștea, Ciocănești, Dorobanțu și Mânăstirea au primit vizita de la județ în cadrul căreia s-au punctat obiectivele fiecărei comunități în parte. (…) Aceasta este prima etapă dintr-un program de vizite care se va desfășura până spre finalul acestei luni.”

c2Reamintindu-ne de vizitele de lucru ale foştilor secretari de partid din perioada ceauşistă, Iliuţă lasă şi impresia că a demarat şi un periplu electoral intern pentru a se edifica la faţa locului dacă şi de la cine ar putea primi sprijin politic la alegerile din 29 aprilie. Se ştie prea bine că în marea majoritate a cazurilor, primarii deţin şi şefia organizaţiilor locale PNL. Miercuri, Iliuţă s-a întâlnit cu 5 primari, 3 dintre ei provenind din fostul PDL, deci soldaţi credincioşi care nu-i ies din cuvânt. În ceea ce-i priveşte ceilalţi doi (Ciocăneşti şi Dorobanţu), bănuiesc că mai degrabă i-a tras de limbă, atât Petrică Pavel cât şi Vasile Stoica rămânând fidelii “aripii galbene” a partidului.

c3Altfel, Iliuţă a declarat că e interesat de o candidatură la nivel national, vizând o funcţie de vicepreşedinte pe “zona de agricultură”. Dar ca să ajungă acolo, cineva va trebui să-l şi susţină. Ori dacă nu va găsi susţinători la Călăraşi, de ce să-o ofere “străinii” sprijin?

c4c5c6