PNL Călăraşi / E greu să dai „decisiva” cu mână „străină”!

PNL Călăraşi / E greu să dai „decisiva” cu mână „străină”!

A venit toamna şi odată cu ea şi furtuna în PNL Călăraşi.

Preşedintele tolerat al partidului, Dan Drăgulin speră să-i dea azi, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, convocat de la 16.30, „decisiva” lui Vasile Iliuţă. Adică să-i retragă sprijinul politic din funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi, echivalent cu excluderea din partd. Că deh, i s-a pus pata pe el de ceva vreme!

Şi de data asta curajul său e cam la genunchiul broaştei. După ce s-a folosit de Vali Deculescu, pe care l-a convins să semneze el plângerea penală împotriva lui Iliuţă&Co, pe o chestiune în care a adunat, mai degrabă, numai bile negre pe o reţea de socializare, de data asta, Drăgulin l-a făcut „săgeată” pe Vasile Nedelcu, consilierul judeţean care de luni bune poartă pe faţă un război cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Ba mai mult, Drăgulin a făcut luni şi lobby printre membrii BPJ, cu precădere printre primari, cerşind voturi pentru susţinerea demersului însă după ce a tras linie, a ieşit în pierdere! Bătălia se dă marţi iar şansele de câştig pentru Drăgulin sunt asimptotice spre zero! Aprops, domnu’ Drăgulin cum rămâne cu unitatea în partid pe care o clamai la începutul anului?

E clar, primarul dependent de Facebook şi like-urile de acolo (nici nu vă imaginaţi ce urât face când colegi de-ai săi îşi permit luxul să dea like-uri pentru postări ale presupuşilor săi inamici din partid!), e într-o mare derivă. Incapabil să-şi impună statura de lider pe partid din 2017 încoace, Drăgulin se zbate într-un soi de neputinţă care-l determină să apeleze la gesturi extreme, solicitând prin intermediul altora retragerea sprjinului politic lui Vasile Iliuţă. Desigur, ultimul act al acestei piese slinoase se joacă la Bucureşti în BPN, doar că acolo, Drăgulin e convins că va avea câştig de cauză pasând responsabilităţile lui Filipescu, în realitate omul care a născocit toată această mascaradă.

În lipsa unor argumente solide, pertinente, logice, astfel de „mişcări” subterane nu-l fac pe Drăgulin decât să devină nu doar vulnerabil ci şi mai ridicol în faţa colegilor săi din BPJ. De regulă un război cu un inamic de talia lui Iliuţă îl duci pe faţă, cu mijloace politice oneste, eventual şi letale, dacă tot te visezi jupân al partidului!

Pentru mulţi liberali, PNL Călăraşi e în pragul imploziei. În mod eronat, Drăgulin e convins că reţeta succesului în 2020 e clădită exclusiv pe eliminarea din partid a lui Iliuţă, cel care a înţeles în 2017 să fac un pas în spate în competiţia pentru şefia partidului ca să nu sacrifice nevoile şi priorităţile judeţului în detrimentul funcţiei „supreme” pe care ar fi dobândit-o oricum. În schimb, Drăgulin a încercat să-şi învingă frustrările cu care s-a molipsit în epoca lui Filipescu, sperând că-şi va depăşi astfel..şeful suprem! Se vede cu ochiul liber că nu i-a reuşit!

Pe de altă parte, Drăgulin mai încearcă, astfel, să-şi justifice şi noianul de neîmpliniri în plan administrativ, în perspectiva anului 2020, inventând dispute interne cu inamici imaginari, deşi cei adevăraţi ar trebui descoperiţi în PSD, USR sau aiurea! Peste un an vine şi nota de plată iar preţul pare prea scump pentru că în locul faptelor e prea multă gargară şi d-aia ieftină iar călărăşenii ştiu deja să separe bobul de neghină!

BPJ-ul de marţi devine o arenă nu pentru că aşa o cer evenimentele. În realitate, vorbim doar de nişte ambiţii / orgolii ale unor lideri perimaţi, incapabili să mai dea până şi socoteală nerealizărilor lor, asumate, totuşi, cu titlu de promisiune şi în 2012 dar mai ales în 2016.

Eliminarea din joc a lui Iliuţă nu e problema partidului care nu stă doar în două – trei nume de care s-au săturat până şi...liberalii!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.