PNL Călărași | Dumitru şi ”vinovatul de serviciu”

PNL Călărași | Dumitru şi ”vinovatul de serviciu”

Pentru dl Emil Dumitru, şeful interimar al PNL Călăraşi, partid care l-a propulsat în decembrie anul trecut într-un fotoliu călduţ de parlamentar, campania electorală nu s-a încheiat. Din păcate! Ţinta sa predilectă a fost, este şi, foarte probabil, va rămâne Vasile Iliuţă, cel care a reuşit anul trecut să-şi învingă nu doar rivalul direct ci şi maşinăria politică, PNL, care l-a susţinut pe Valentin Barbu în competiţia pentru şefia CJ. Într-un context politic inflamant, povestea „DNA – Vasile Iliuţă” i-a picat, ce-i drept!, ca o pleaşcă. Vinerea trecută, domnia sa şi-a reglat de la bun început tunurile în direcţia lui Iliuţă, pe care l-a somat să iasă şi să ofere publicului explicaţii în legătură cu presupusele fapte penale. Ba mai mult a „urecheat” şi presa subiectivă / vândută care n-a reprodus comunicatul DNA. Încă puţin şi-i certa şi pe procurorii care au întocmit rechizitoriul că n-au cerut până acum reţinerea lui Iliuţă. Prezumţia de nevinovăţie a devenit între timp un concept pe care dl Dumitru şi alţi vajnici politicieni de dreapta îl invocă doar atunci când le convin. În spatele acestei perdele de fum, dumnealui părea într-adevăr bucuros că n-a mai fost nevoit să ofere măcar o brumă de explicaţii cu privire la impotenţa guvernului Cîţu cu privire la majorarea punctului de pensie, ori a alocaţiilor pentru copii, chestiuni legiferate dar....

A zăbovit, în schimb, preţ de câteva minute pe marginea unui subiect care i-a adus ceva insomnii: amendamentul buclucaş făcut de PSD care a vizat prinderea în bugetul MADR a sumei de 1 miliard de lei, necesară pentru plata despăgubirilor fermierilor, doborâţi de seceta din primăvara anului trecut, justificând astfel votul negativ exprimat în Plenul comisiilor reunite de agricultură din Senat şi Camera Deputaţilor. Dar şi aici prestaţia sa a fost una lapidară. Modestă! Să vii să spui doar că Guvernul nu are bani, pozând într-un om asumat care n-ar îndrăzni pentru nimic în lume să vândă iluzii fermierilor, e mult prea puţin, mai ales pentru un fost ministeriabil. Toată lumea ştie că anul trecut, Dumitru şi Oros şi alţi liberali pricepuţi în agricultură şi-au făcut precampania şi campania ameţindu-i pe fermieri cu promisiunea că vor fi despăgubiţi. Dar, acum, cu sacii în căruţă, au găsit de cuviinţă să susţină „serios” şi „responsabil” că nu sunt bani. Şi desigur că bugetul pe 2021 este unul al investiţiilor, sănătos, perfect chiar, că la el te poţi uita dar la soare ba. Nu-i cam de râsu’-plânsu’, domnule Dumitru? Oricine poate să invoce scuza cu banii dar nu oricine are şi soluţiile la îndemână! Anul trecut, domnule Dumitru, aţi fost secretar de stat în MADR într-un Guvern liberal aproape 100%. PNL a făcut un buget aşa de bun că şi l-a însusit prin asumare, fără să mai fie dezbătut în plenul Parlamentului. Deci, teoretic ştiaţi pe ce resurse staţi. Şi vorbesc aici de bugetul pe 2021. Nu v-a deranjat nimeni în 2020. Poate dar pandemia de coronavirus nu şi „ciuma roşie”.

De fapt, când spuneaţi adevărul? În 2020 când i-aţi fraierit pe fermieri, îmbrobodindu-i fără nicio jenă sau în 2021, mai alaltăieri, când aţi afirmat că aţi fi votat cu două mâini amendamentul dar, ce să vezi?!, nu mai sunt bani în bugetul MADR (cu 1 miliard de lei chiar nu se făcea şi gaură în cer!), invitându-i pe fermieri să bată la uşile băncilor ca să rămână şi ele cu un mic profit din dobânda percepută pe creditelor salvatoare? Nu ţine!

Altfel, în loc să vă preocupe din sculare până în culcare Iliuţă şi problemele lui penale (stau şi mă gândesc cât de euforic veţi fi dacă va fi găsit şi vinovat!), ar fi bine să vă îngrijiţi şi de fricţiunile din cadrul organizaţiei care şi-a pierdut demult busola. Primarii nemulţumiţi deocamdată tac că sunt condiţionaţi de Centru cu finanţarea promisă pentru proiectele locale demarate. Tot Iliuţă e vinovat!

Despre taraba cu funcţii / sinecuri prin deconcentrate n-aţi suflat o vorbă. Politizaţi-le şi p-astea, pe faţă, aşa cum aţi procedat şi funcţiile de conducere din Prefecturi. Nu-i mai chinuiţi să dea examene, sfidându-i astfel pe cei de bună credinţă! Şi aici aveţi dreptate, Iliuţă e vinovat!

Nimic şi despre bugetele ciuntite ale UAT-urilor şi Consiilor Judeţene. Toate se plâng de alocările de bugetul central total insuficiente dar se pare că nu vă sensibilizează câtuşi de puţin glasul lor de disperare. V-aţi grăbit să împrăştiaţi nutreţ pe Facebook spunând că „Am aprobat bugetul de stat pe anul 2021, un buget real al investițiilor și dezvoltării României.” şi că „La finalul acestei guvernări ne propunem să scoatem milioane de români din sărăcie și mai ales din dependența față de stat”. Aveţi, totuşi vreo soluţie, nu lozinci, la îndemână? Da, ştiu, tot Iliuţă e vinovat!

Dacă aşa veţi face opoziţie în Călăraşi, dl Dumitru, atunci aveţi maximă dreptate: Iliuţă e vinovat!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.