PNL Călăraşi / Bilanţ de coşmar după primele 50 de zile!

PNL Călăraşi / Bilanţ de coşmar după primele 50 de zile!

Pe 24 decembrie s-au acumulat nu mai puţin de 50 de zile de la instaurarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Dacă ar fi să tragem o linie, din 4 noiembrie şi până în momentul de faţă bilanţul lui Drăgulin&Co e mai degrabă dezamăgitor. Devastator pentru o organizaţie judeţeană care domină cu autoritate de peste 15 ani „politicul” în judeţ!

Dar s-o luăm pe rând.

Considerată prioritate zero, schimbarea conducerii Prefecturii a rămas tot la stadiul de… deziderat. În ciuda eforturilor depuse, alesul lui Filipescu şi Drăgulin, Marian Stoica aşteaptă să fie numit în locul lui George Iacob, în funcţia de prefect. Generalul de brigadă cu o stea (r), la pensie din marte 2017, a beneficiat de sprijin masiv din partea conducerii partidului care l-a ajutat să devină şi funcţionar public câştigând iniţial un concurs de ocupare a unei funcţii de execuţie în cadrul Primăriei Măgurele din judeţul Ilfov, după care l-a transferat la Călăraşi, mai întâi în cadrul Primăriei iar din 10 decembrie figurează pe statul de plată al Prefecturii. Şi susţinerea asta a cam depăşit cadrul legal, nu? Cred că un procuror curajos poate demonstra cu uşurinţă asta!

Şi pentru postul de subprefect se dau lupte grele, liberalii nereuşind încă să-l debarce pe Mihai Beştea. Filipescu şi Drăgulin l-au vrut iniţal pe Ion Stan însă câştig de cauză pare să aibă Nicolae Dumitru, susţinut puternic la Centru de europarlamentarul Dan Motreanu.

O altă bilă neagră ar fi aceea că n-au reuşit în tot acest timp să clintească din loc vreun director de deconcentrată de la PSD.  Nici măcar la ISJ Călăraşi, situaţia nu s-a finalizat încă deşi s-au bălăcărit ca la uşa cortului pentru o amărată de funcţie. Drăgulin o vrea în fruntea învăţământului călărăşean pe Camelia Croitoru, în schimb Filipescu a tras sforile pentru Lucica Barbu. Ar fi câştigat Drăgulin dar numirea tot nu s-a produs. Cearta pe ISJ a însemnat şi schimbarea raportului de forţe din partid. Drăgulin s-a rupt de Filipescu şi a parafat rapid o alianţă cu Iliuţă, cel pe care primii doi îl vroiau dat  afară din partid încă din septembrie. Deh, chestie de caracter. Cât va tine această alianţă? Aţi ghicit, cât o cere interesu’!

Nu cu mult timp în urmă, cu aroganţa-I binecunoscută, senatorul Filipescu, şeful lui Drăgulin, de altfel, anunţa că nu mai puţin de 5 liberali de la Călăraşi sunt propuşi pentru ocuparea unor funcţii prin ministere. Şi aici lucrurile s-au împotmolit rău de tot doar Camelia Ghiveciu reuşind, prin forţe proprii şi nu susţinută de Filipescu cum s-ar crede, să devină membră a Consilului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Nu şi vicepreşedinte!

În rest, Alina Jipa (secretar de stat la Ministerul Culturii), Alexandru Vasile (secretar de stat la Ministerul Mediului), Alin Drăgulin (vicepreşedinte la ANRSC) ŞI Dragoş Coman (secretar de stat la Ministerul Dezvoltării) mai au de aşteptat. În ciuda susţinerii promise!

Dacă tot n-au reuşit să ocupe funcţiile mult visate, liberalii au pus măcar mâna pe nişte bani de la Guvern. E vorba de 30 de primari, în frunte cu Drăgulin, care au primit recent de la Ministerul Dezvoltării suma totală de 11.443.000 lei (din 12.517.000 lei alocaţi judeţului!) pentru stingerea unor cheltuieli de funcţionare. Evident, boss-ul, adică Drăgulin, a primit cea mai mare sumă, 5 milioane de lei (adică 50 de miliarde de lei vechi), asta după ce în noiembrie mai primise de la Guvernul condus de Dăncilă, suma de 160 de miliarde de lei vechi. Un pomanagiu cu ifose de mare competent în arta administrării! Şi nu e singurul. Mai sunt şi alţi simandicoşi, o parte dintre ei la al 3-lea şi chiar al 4-lea mandat, care au ruginit rău de tot de scaunele de care nu vor să se despartă în veci!

Cam aşa stau lucrurile în PNL Călăraşi, filială care deşi a câştigat la Călăraşi, alegerile prezidenţiale, s-a clasat finalmente pe locul 43 într-un top intern al partidului, realizat în funcţie de procentele obţinute de fiecare filială judeţeană, la nivel naţional. Poate că de aici au pornit şi problemele care dau acum mari bătăi de cap nu doar conducerii ci şi celor cărora li s-au promise sinecuri bine plătite, de la buget, deşi competenţa lor, dovedită de-a lungul timpului, a lăsat de dorit!

ALDIS4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.