PNL / C. Pandea: Administrațiile locale vor primi mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală

PNL / C. Pandea: Administrațiile locale vor primi mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală

Toate primăriile vor dispune de mai multe fonduri pentru dezvoltare locală datorită sporirii autonomiei financiare locale. Parlamentul a luat, la propunerea PNL, o decizie extrem de importantă pentru autorităţile locale. Decizia face referire la impozitul pe venit ce se repartizează anual administraţiilor locale şi la modul de repartizare a sumelor încasate la nivel local.

Ciprian Pandea, candidatul PNL Călărași pentru Senatul României, a salutat adoptarea acestei decizii care va avea efecte benefice pentru administrațiile publice locale. “Administrațiile locale vor primi mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală. Parlamentul a votat recent, la propunerea PNL, un act normativ ce stabilește o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local către unitățile administrativ-teritoriale.

Potrivit Legii, cresc cotele din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, astfel:

De la 11,25% la 15% pentru bugetul local al județului

De la 41,75% la 65% pentru bugetele locale ale comunelor, orașelor și municipiilor

Legi bune pentru administrații locale, pentru asta voi lupta și eu, ca senator PNL, în viitoarea legislatură!” a scris Ciprian Pandea pe pagina personală de Facebook.

Potrivit inițiatorilor, legea, votată şi susţinută cu avizele necesare de Guvern, va aduce mai multe fonduri pentru investiţii în educaţie, sănătate şi infrastructură locală. Actul normativ stabileşte o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local către unităţile administrativ-teritoriale

În plus, legea este esenţială pentru toate autorităţile locale pentru că vor beneficia de suplimente financiare pentru a continua proiectele locale. Potrivit actului normativ, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, se va aloca lunar o cotă de 15% la bugetul local al judeţului (11,25%- în prezent), o cotă de 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (41,75%- în prezent), o cotă de 6% în vederea repartizării la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a Consiliului judeţean şi un procent de 14% pentru un cont distinct deschis pe seama administraţiei judeţene a finanţelor publice. Procentul de 14% este destinat echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi se repartizează astfel: 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor şi 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor. Nu în ultimul rând, legea va spori autonomia financiară locală, iar unităţile administrativ-teritoriale de la nivel judeţean îşi vor putea susţine mai eficient cheltuielile pentru investiţii.

La comanda Partidului Național Liberal Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200025

pandeabanimaimulti

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.