Plănuiesc liberalii o nouă „excludere” a lui Iliuţă?

Liberalii se reunesc joi după-amiază într-o şedinţă de lucru a Biroului Politic Judeţean, locaţia aleasă fiind sala de şedinţe a Primăriei Călăraşi. Nu e limpede dacă până atunci va fi achitată contravaloarea închirierii sălii, cum nu e limpede nici conţinutul ordinii de zi.

Surse credibile apropiate PNL dezvăluie însă faptul că subiectul „Vasile Iliuţă” ar putea fi, din nou, reluat, nefiind exclusă posibilitatea discutării propunerii de retragere a sprijinului său politic care ar genera demiterea acestuia din fruntea Consiliului Judeţean. În acest sens, rivalul său „de moarte”, Răducu Filipescu împreună cu o parte din colaboratorii săi fideli, ar fi creionat şi un mic „scenariu” în urmă cu câteva zile la Dorobanţu, acolo unde s-au desfăşurat recent manifestări prilejuite de Ziua comunei. Ba chiar s-ar fi stabilit şi persoanele care să intervină în cadrul BPJ-ului.

În esenţă, planul vizează îndepărtarea lui Iliuţă şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. De data asta, mnealor îşi imaginează că lucrurile sunt mult mai simple mai ales că cel pe care-l doresc expulzat, nu doar din conducerea CJ şi partid, ci şi din judeţ sau ţară, dacă se poate, n-ar avea cum să fie prezent din noua sa calitate de simplu membru! Urâtă treabă, mai cu seamă că nici „vinovatul” n-ar avea cum să-şi apere cauza!

Reluarea unei astfel de teme la puţină vreme după ce a fost până la urmă tranşată în Biroul Executiv Naţional nu înseamnă decât pierdere de vreme. Sau false speranţe! Chiar Iliuţă a anunţat pe o reţea de socializare, în momentul de faţă dumnealui este suspendat din funcţia de vicepreşedinte al partidului. Şi nimic mai mult! „Am fost suspendat, fără alte măsuri, din funcția de vicepreședinte al Organizației Județene PNL Călărași, hotărâre luată în cadrul Biroului Executiv Național la care am participat personal la invitația domnului președinte Ludovic Orban și unde mi-am susținut punctul de vedere în legătură cu scandalul iscat la sfârșitul săptămânii trecute. Îmi asum această decizie până la clarificarea situației de către organele competente. Respect decizia politică, dar mai cu seamă respect adevărul care va ieși la lumină pe parcursul anchetei.” a scris Iliuţă pe contul personal de facebook în urmă cu vreo 2 săptămâni, parcă.

Deci, ce-ar mai fi de discutat? De ce oamenii ăştia îşi mai fac iluzii crezând c-o să-i prindă Crăciunul fără Iliuţă în partid? Poate că o decizie de genul celei la care visează Filipescu&Co ar fi trebuit să fie luată mai întâi în Biroul Executiv Judeţean şi ulterior să fie „ratificată” de Centru! Mă gândesc că poate ar fi avut mai multe şanse de succes.

Scandalul imens, aproape scăpat de sub control, ar fi trebuit să fie preocuparea esenţială a noului preşedinte Dan Drăgulin, „recunoscut”, nu-i aşa?, pentru capacităţile sale de „pacifist”. Că doar d-aia l-au agreat, în primăvară,  cele două tabere, rivale şi atunci dar şi acum, oferindu-i şansa de a candida de unul singur. Din nefericire pentru întreg partidul, Drăgulin a abandonat poziţia de preşedinte al tuturor liberalilor, alegând una dintre tabere. Consecinţele sunt dezastruoase iar ele vor fi plătite scump în perioada următoare.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.