Pentru PNL, Borcea a devenit un „caz”. Dor Mărunt, nu?

Pentru PNL, Borcea a devenit un „caz”. Dor Mărunt, nu?

A început şi Drăgulin să aibă greţuri când aude de PSD, deşi în urmă cu vreo 3 ani şi jumătate negocia la greu cu pesediştii o susţinere pentru Primăria Călăraşi dar tot cu ajutorul PSD-ului vrea să rezolve şi problema de la Borcea cu primarul Aniel Nedelcu Paţurcă, suspectat de „colaboraţionism” cu social – democraţii prin prisma căsătoriei sale cu senatoarea Roxana Paţurcă, la ultimele alegeri europarlamentare. Acolo unde pe 26 septembrie, foarte probabil în prezenţa sa, se va desemna noul Birou Politic Local şi se va alege un nou preşedinte care potrivit spuselor lui Drăgulin „nu e exclus să fie candidatul PNL la Primărie”, anul viitor. În discuţie e vorba de consilierul local George Alexandru Burlacu, liberal de puţină vreme pentru că el provine dintr-o familie de...pesedişti.

Fratele său, Ion Cristian Burlacu a candidat prima oară sub sigla PSD pentru Primărie în 2008, clasându-se pe 3 cu 179 de voturi (5,62%).  Între 2012 şi 2016, reprezentanţii PSD în Consiliul Local au fost Cristian Burlacu şi tatăl său Vasile Burlacu. Unul dintre ei putea deveni chiar viceprimar însă au ales să „cedeze” locul în favoarea lui Costică Zaharia şi el fost primar PSD dar basculat în căruţa PNL prin 2007!

Patru ani mai târziu, acelaşi Cristian Burlacu îşi mai încearcă o dată şansa, tot pe PSD şi tot fără succes încheind competiţia electorală pe 3 cu 191 de voturi (4,71%). La acele alegeri, pentru prima oară înscris într-o competiţie pentru Primărie, Aniel Nedelcu, de care vor să scape acum Dragulin şi Filipescu, a obţinut 2703 voturi (66,67%) devenind primarul comunei Borcea. De atunci, Marcel Zăgărin este istorie!

În 2016, Cristian Burlacu n-a mai candidat şi bine a făcut! Dar să le aducem aminte celor „doi buni conducători” că atunci, Aniel Nedelcu şi-a recâştigat mandatul obţinând 2936 de voturi, adică 80,10%! Iar în Consiliul Local cu Aniel pe post de locomotivă, PNL a obţinut 13 mandate din cele 15 posibile, unul dintre ele revenind şi lui...George Burlacu.

În plus din 2012 încoace, în Consiliul Local Borcea, PSD n-a avut decât doi consilieri!

În faţa unor astfel de „cifre” năucitoare, „să îndrăzneşti” să-l mişti din loc pe Aniel, anunţând că vrei să mai faci şi un sondaj de opinie pe care să-l compari pe acesta cu un consilier, asta da, prostie maximă!

Dar să „revedem” şi cifrele de la europarlamentarele din primăvara acestui an. Nu doar la Borcea ci şi la Dor Mărunt, unde şi acolo liberalii ar trebui să-şi facă griji prin prisma faptului că primarul Ion Iacomi este chiar fratele preşedintelui PSD Călăraşi, Iulian Iacomi.

În ambele situaţii, PSD s-a clasat pe primul loc. La Borcea cu 1090 de voturi (PNL a obţinut 833 de voturi!) iar la Dor Mărunt cu 817 voturi (PNL a obţinut 699 de voturi!). Va fi şi Dor Mărunt un caz sau aici nu se pune?

Cum rămâne domnu’ Drăgulin, doar Aniel trebuie să înţeleagă că jocul duplicitar nu duce la nimic bun?

Am mai spus-o şi cu altă ocazie: nu Aniel are mai mare nevoie de PNL ci invers. Când ai deja în curte un primar care a realizat multe din obiectivele asumate, a câştigat în două rânduri la diferenţe de necontestat iar în „piaţă” te izbeşti de o penurie de candidaţi capabili să şi câştige şi tu găseşti de cuviinţă să-i arăţi uşa, înseamnă c-ai îmbătrânit degeaba în politică! Domnu’ Drăgulin, la Borcea, mai bine dă-le mingea şi lasă-i să joace şi singuri că ştiu ei mai bine ce are de făcut fiecare în dreptul lui!

Rezultate candidaţi Primăria Borcea

2008

1. Marcel Zăgărin (PC) – 1479 voturi (46,43%)

2. Costică Zaharia (PNL) – 1220 voturi (38,30%)

3. Burlacu Cristian Ion (PSD) – 179 voturi (5,62%)

2012

1. Aniel Theodor Nedelcu (PNL) – 2703 voturi (66,67%)

2. Marcel Zăgărin (PC) – 1110 voturi (27, 38)

3. Burlacu Ion Cristian (PSD) – 191 voturi (4,71%)

2016

1. Aniel Theodor Nedelcu (PNL) – 2936 voturi (80,10%)

2. Din Crinel (PSD) – 418 voturi (11,40%)

3. Marcel Zăgărin (ALDE) – 146 voturi (3,98%)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.