Ludovic Orban a fost ales președinte al PNL în cadrul Congresului organizat sâmbătă

ludovic orbanLudovic Orban a întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi, 952 de voturi, a anunțat președintele Comisiei de numărare, Mircea Toader.

Toader a precizat că au fost exprimate 4.491 de voturi pentru moțiunile celor doi candidați, 34 dintre ele fiind declarate nule.

De asemenea, Daniel Buda a fost ales cu 1.948 de voturi președinte al Comisiei de Arbitraj, iar Mihai Barbu, cu 2.479 de voturi, președinte al Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

Ludovic Orban, ales președinte al PNL, a afirmat, sâmbătă, la finalul Congresului, că încrederea liberalilor îl onorează, și a precizat că nu este victoria lui, ci a partidului.

"Dragi prieteni liberali, vă mulțumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează și mă obligă. De astăzi, pentru mine, viața este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriașă, de a transforma PNL în forța politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL și conține germenii viitoarei victorii a PNL pentru România", a spus Ludovic Orban.

El a anunțat că sub conducerea sa PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene, care ''se va bate'' cu toate forțele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura creșterea economică.

În cadrul Consiliului Național din 18 iunie vor fi aleși cei 4 prim-vicepreședinți, 16 vicepreședinți și 16 membri ai Biroului Executiv, trezorierul PNL, precum și membrii Comisiei de Arbitraj și ai Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori.

Pentru funcţiile de vicepreşedinte şi-au depus candidaturile senatorul Răducu Filipescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Noul preşedinte al PNL Călăraşi, Dan Drăgulin, va candida pentru o funcţie de membru în Biroul Executiv

Potrivit Statutului PNL, secretarul general al PNL va fi ales în cadrul Consiliului Național la propunerea președintelui PNL.

Primvicepreşedinţi

Strategii politice: Ilie Bolojan, Viorel Cataramă

Comunicare: Raluca Turcan, Alin Tişe

Mediul de afaceri şi societatea civilă: Iulian Dumitrescu, Nicolae Robu

Relaţii internationale: Mircea Hava, Mugur Cozmanciuc

Vicepreşedinţi pe domenii

Politică externă, apărare și siguranță națională: Ligia Popescu, Vlad Nistor, Radu Surugiu, Ionuț Stroe, Radu Carp, Aleodor Frâncu

Administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene și dezvoltare regional: Ionela Balaș, Dan Leoreanu, Lucia Varga, Marcel Vela, Petru Luhan

Justiție și drepturi cetățenești: Vasile Varga, Ben-Oni Ardelean

Buget, politici fiscale, familie și protecție socială: Viorel Cataramă, Florin Cîțu, Vintilă Ștefan

Sănătate, muncă, familie și protecție socială: Sulfina Barbu

Educație, cercetare, tineret, sport, cultură, culte și minorități: Nadia Rață, Alexandru Radu, Gabriel Pintea, Dan Motreanu

Agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură: Gheorghe Ștefan, Vasile Iliuță, Adrian Oroș, Liviu Bulgaru

Infrastructură de transport, comunicații și societate informațională: Michael Heiman, Aleodor Frâncu, Mircea Toader, Adrian Iurașcu, Virgil Guran, Ion Popa

Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcțiile de vicepreședinți ai PNL și-au depus candidatura 20 de liberali.

Pe regiuni de dezvoltare

Nord-Est Ioan Bălan, Marius Bodea

Sud-Est Victor Paul Dobre și Gheorghe Mushcina

Sud Muntenia George Ionescu, Răducu Filipescu, Vasile Câmpulungeanu

Sud-Vest Oltenia Gigel Știrbu, Marian Marinescu, Marius Bălu, George Stănculescu

Vest Alin Popovici, Gheorghe Falcă, Marcel Vela

Nord-Vest Lucian Bode, Lucia Varga, Alin Tișe

Centru Florin Roman și Ovidiu Moldovan

București-Ilfov Marian Petrache

Printre cei care şi-au mai depus candidează pentru funcția de membru al Biroului Executiv se numără: Mircea Toader, Costel Șoptică, Cristian Buican, Florin Alexe, Ionel Palăr, Nelu Tătaru, Robert Sighiartău, Iulian Huțucă, Costel Alexe, Gheorghe Tinel, Viorel Badea, Dumitru Oprea, Marcel Vela, Radu Carp, Nicolae Robu, Mihai Tararache, Alin Tișe, Mugur Cozmanciuc.

Sursa www.agerpres.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.