Eforturi nejustificate!

Eforturi nejustificate!

7.437 de voturi (31,68%) adică 7 mandate din 21 posibile este “zestrea” obținută pe 27 septembrie de PNL Călărași la nivelul Consiliul Local municipal Călărași. Bunicică dar insuficientă însă ca liberalii să aibă și ultimul cuvânt cu privire la coagularea unei majorități anti-PSD, susceptibilă să ofere și cele două propuneri de viceprimari.

Respingând din start orice colaborare cu PSD, desigur, la ordinul lui Orban care-i îndemna odinioară pe liberali să pună parul pe orice pesedist aflat la conducere locală sau județeană, PNL se “umilește” acum pe la porțile PRO România și PMP, fiecare partid cu câte două mandate în buzunare, ademenindu-i cu promisiuni deșarte contra unei majorități care nu face bine nimănui. Speră astfel să-i facă viață grea PSD-ului care nu mizează decât pe 9 mandate!

Dar de ce eforturile lor nu se justifică…

În primul rând, liberalii au o problemă chiar în interiorul organizației, sesizată nu doar de rivalii de la PSD ci și de potențialii lor aliați. Certamente ei nu concep să nu emită o propunere de viceprimar, discuțiile purtându-se intens în jurul lui Viorel Ivanciu și Dragoș Coman. Primul consideră că este îndreptățit să rămână pe funcție, prevalându-se și de calitatea sa de lider al organizației municipale iar cel de-al doilea ar fi împins spre o astfel de provocare chiar de Centru. În viziunea ‘acestuia”, Coman rămâne o soluție bună pentru prima poziție în Primărie și în 2024, cu condiția ca actualul ministru secretar de stat de la MTS să revină acasă și să-și reia munca de viceprimar, jos la firul ierbii, aproape de viitorii săi votanți. Ivanciu sau Coman, e deja o problemă care-i dă mari bătăi de cap noului președinte interimar, Emil Dumitru!

În al doilea rând, liberalii au nevoie ca de aer de voturile celor de la PRO România și PMP. Altfel nu se poate! Dar care dintre cele două partied mici ar vrea să cedeze într-o astfel de conjunctură favorabilă? Și ce să le oferi celor care rămân pe dinafară? Nu cred că e dispus careva să susțină această mega-alianță pe false promisiuni. Din câte știu, PMP n-a digerat nici până azi minciunile liberalilor cu privire la împărțirea unor funcții din deconcentrate atunci când s-a pus în spatele lui Orban&Co. Bunăoară, Simona Vlădica n-a obținut nici până azi funcția de președinte director general al CAS Călărași deși așa scria în protocolul de colaborare dintre cele două partide! De ce s-ar mai lăsa pemepiștii seduși și abandonați înc-odată? Pe de altă parte, PMP ar putea obține rapid o funcție de viceprimar dacă ar semna un acord cu PSD. Ceea ce nu e deloc sigur, cel puțin în actuala conjunctură, cu PNL care parcă s-ar simți mai confortabil alături de PRO România.

Dincolo de astfel de scenarii creionate în jurul unor runde negocieri care se încheie toate cu bătăi de cap, cred că liberalii au nevoie de un moment de respiro, adică de… un mandat de opoziție în care să-și curețe puțin organizația. Să facă opoziție pentru că știe ce a lăsat în urmă și să se întărească în toată această perioadă. Ideal ar fi cu oameni pricepuți…Altfel riscă să devină un mamut cu picioare de lut, persiflat de PSD și “șantajat” de partidele din alianță care nu vor ezita să ceară până și luna de pe cer în schimbul unui astfel de troc. Și pentru ce atâta zbucium? Doar pentru un salariu de viceprimar încasat fără efort? Pentru că noul primar are la dispoziții pârghiile necesare să-i transforme pe cei doi “vici” de la alianță în „ficuși”, adică în inutili, tocma’ buni să ascute creioane cât îi ziua de lungă.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.