După ce l-au slăvit în campanie pe Weber, liberalii se dau în vânt acum după Ursula. Cine să-i mai înţeleagă?!

După ce l-au slăvit în campanie pe Weber, liberalii se dau în vânt acum după Ursula. Cine să-i mai înţeleagă?!

Nu ştiu dacă liberalii mai sunt zdraveni la minte! De consecvenţă nici nu mai poate fi vorba!

După ce în campania pentru europarlamentare au invadat conturile de facebook cu postări care-l priveau pe Manfred Weber, la vremea respectivă lider al grupului PPE şi prezentat votanţilor inclusiv din mediul rural, de la Dichiseni şi Gurbăneşti până la Dragalina şi Modelu, drept viitor preşedinte al Comisiei Europene, acum noua stea a PPE-ului a devenit nemţoaica Ursula von der Leyen. "Am mandatat europarlamentarii Partidului Național Liberal pentru a susţine cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziție candidatura doamnei Ursula von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene ca propunere a Partidului Popular European.” este o parte a mesajului transmis de Ludovic Orban şi preluat de postacii partidului pe contul oficial de Facebook.

Cum, nu mai e bun Weber? Cel care spunea pe 17 aprilie despre PNL că e “Unul dintre motoarele din cadrul Partidului Popular European” sau că ”Este puternic și reprezintă viitorul României”?

Tot el, Weber, promitea crearea a 5 milioane de locuri de muncă pentru tineri, ori acordarea de credite pentru locuințe pentru familiile tinere prin intermediul Băncii Europene de Investiții. Şi acum, ce să vezi? Nu mai e...de băgat în seamă. Dar veţi vedea mai jos şi de ce!

Cealaltă parte a ultimului mesaj al lui Orban promovat la greu pe Facebook o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, pe care PNL (???) o asigură de tot sprjinul său pentru ca Nefertiti (pentru care face lobby şi chiriaşul de la Cotroceni!) să devină procuror – şef european. „De asemenea, i-am mandatat pe europarlamentarii noştri să reia şi chiar să intensifice lobby-ul pentru susținerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcția de Procuror-șef european. După cum bine știți doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European și în negocierile care se vor desfășura cu Consiliul Uniunii Europene vreau să ne asigurăm că va prevala propunerea Parlamentului European care este, practic, organismul cel mai democratic, ales prin vot direct de către cetățenii Uniunii Europene și are legitimitate deplină pentru a avea câştig de cauză." o altă citare de la Şică Mandolină.

Dar haideţi să vedem mai jos cât de „tare” e consecvenţa liberalilor!

ursulasikovesi

PNL Calarasi 15 iulie

Ludovic Orban: "Am mandatat europarlamentarii Partidului Național Liberal pentru a susţine cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziție candidatura doamnei Ursula von der Leyen pentru funcția de președinte al Comisiei Europene ca propunere a Partidului Popular European.

De asemenea, i-am mandatat pe europarlamentarii noştri să reia şi chiar să intensifice lobby-ul pentru susținerea candidaturii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcția de Procuror-șef european. După cum bine știți doamna Kovesi este candidatul Parlamentului European și în negocierile care se vor desfășura cu Consiliul Uniunii Europene vreau să ne asigurăm că va prevala propunerea Parlamentului European care este, practic, organismul cel mai democratic, ales prin vot direct de către cetățenii Uniunii Europene și are legitimitate deplină pentru a avea câştig de cauză."

manfredweber9 mai

PNL Călăraşi  9 mai ·

Manfred Weber, Președintele grupului PPE din Parlamentul European și candidatul PPE pentru Președinția Comisiei Europene:

“În România, oamenii se pot baza pe un partid puternic, care reprezintă un pilon puternic la nivel european. Candidații de la PNL fac parte din cea mai puternică familie europeană, grupul PPE. Comparativ cu celelalte partide de guvernare din România (#PSD și #ALDE), #PPE este un partid unit, puternic. Socialiștii români și cei din ALDE România nu joacă nici un rol în partidele lor la nivel european. Sunt fie suspendați, fie excluși. Cetățenii români sunt asigurați că votând pentru #PNL votează pentru #România în primul rând al procesului decizional”.

manfredweber24aprilie

PNL Călăraşi 24 aprilie

Manfred Weber, candidatul PPE la Președinția Comisiei Europene, și-a lansat la Atena programul de conducere a Europei.

Una dintre cele mai importante propuneri ale lui Weber este inițierea unui tratat global pentru interzicerea plasticului de unică folosință.

Programul prezentat propune măsuri pentru realizarea de acorduri comerciale negociate de UE prin care să se stopeze munca ilegală a copiilor în întreaga lume, crearea a 5 milioane de locuri de muncă pentru tineri, acordarea de credite pentru locuințe pentru familiile tinere prin intermediul Băncii Europene de Investiții sau creșterea numărului de angajați ai Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex) cu până la 10.000 de persoane până în 2022.

manfredweber17 aprilie

PNL Călăraşi 17 aprilie ·

”PNL este unul dintre motoarele din cadrul Partidului Popular European”. ”PNL este puternic și reprezintă viitorul României”. Sunt aprecierile lui Manfred Weber, lider al grupului PPE din Parlamentul European și viitorul președinte al Comisiei Europene, prezent la București la Summitul PPE din 16 martie 2019. Cuvintele liderului PPE nu au fost simple amabilități. Ele arată limpede că PNL este cel mai puternic și respectat partid din România în Uniunea Europeană. De altfel, la Summit-ul de la București, Manfred Weber și-a prezentat în premieră programul pentru viitoarea președinție a Comisiei Europene, iar România și românii ocupă un loc important în acest program.

 

De ce l-a abandonat şi PNL pe Manfred Weber

Liderii Uniunii Europene au decis că Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE), nu va fi viitorul preşedinte al Comisiei Europene, potrivit mai multor publicații internaționale.

Decizia a fost luată în urma mai multor discuţii purtate în cadrul summitului G20 din Osaka, menţionează Die Welt, care mai scrie că Angela Merkel, care l-a susţinut pe Manfred Weber pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ar fi acceptat decizia.

Printre oficialii care nu au susţinut candidatura lui Weber se numără preşedintele francez Emmanuel Macron, iar noua formațiune Renew Europe este cea care va înclina balanța, din poziția de al treilea mare grup din Parlamentul European. (sursa www.cursdeguvernare.ro text aparut pe 29 iunie)

 

De a luat-o şi PNL în braţe pe Ursula von der Leyen

Europarlamentarul german Manfred Weber a anunțat într-o reuniune a popularilor din PE că renunță la candidatura pentru șefia Comisiei Europene. Imediat, Consiliul European a anunțat nominalizările pentru ”top jobs”.

”Aici a început, în septembrie anul trecut, călătoria mea în calitate de Spitzenkandidat, aici se încheie”, a declarat Weber, potrivit unei postări pe Twitter a purtătorului său de cuvânt.

”Voi continua să lupt pentru o Europă democratică”, a mai spus Weber, candidatul PPE pentru șefia Comisiei Europene, dar nedorit de președintele francez, Emmanuel Macron.

Decizia lui Weber de a se retrage ar putea da un ajutor șefilor de stat și de guvern, care se chinuie de duminică să decidă cine va conduce principalele instituții europene. Ei au reluat reuniunea de la Bruxelles astăzi, cu o întârziere de cinci ore, timp în care Donald Tusk a continuat consultările cu membrii Consiliului European, pentru a găsi un compromis acceptat de majoritate.

După renunțarea la conducerea Comisiei, Manfred Weber ar putea ocupa funcția de președinte al Parlamentului European, pentru o perioadă de doi ani și jumătate, urmând ca socialistul bulgar Serghei Stanișev să fie liderul PE în cealaltă jumătate celei de-a noua legislaturi.

Imediat după renunțarea lui Weber, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat pe Twitter nominalizările pentru posturile care au dat atâtea bătăi de cap șefilor de stat și de guvern:

Ursula von der Leyen (Germania) pentru conducerea Comisiei Europene

Charles Michel (Belgia) pentru Consiliul European

Christine Lagarde (Franța) pentru Banca Centrală Europeană

Josep Borrell Fontelles (Spania) pentru funcția de Înalt Reprezentant pentru Politică Externă 

Socialiștii nu o vor pe Ursula von der Leyen

Potrivit unui comunicat al Grupului S&D din Parlamentul European, Biroul și șefii delegațiilor naționale s-au reunit marți pentru a discuta de propunerea Consiliului European privind numirea ministrului german al Apărării, Ursula von der Leyen, la conducerea Comisiei.

"Această propunere ne dezamăgește foarte mult. Grupul nostru rămâne un apărător ferm al democrației europene și al sistemului Spitzenkandidat, nu vrem ca aceasta să dispară”, a declarat lidera Grupului S&D, Iratxe Garcia.

"Este inacceptabil faptul că guvernele populiste reprezentate în Consiliu au exclus cel mai bun candidat, doar pentru că a pledat pentru statul de drept și pentru valorile noastre europene”, a mai spus Garcia, referindu-se la Frans Timmermans.

De profesie medic, Ursula von der Leyen (61 de ani) e membră a Uniunii Creștin-Democrate (CDU). Este prima femeie care ocupă funcția de ministru al apărării din Germania, începând cu 2013. Anterior a fost ministru al muncii și ministru pentru familie. E singura care a rezistat în toate cabinetele conduse de Angela Merkel. La un moment dat a fost luată în calcul pentru a-i succeda lui Merkel.

Dacă va fi confirmată de Parlamentul European, Ursula von der Leyen va fi prima femeie la conducerea Comisiei Europene.

Charles Michel (44 de ani) e premier interimar al Belgiei. E cel mai tânăr premier belgian.

În decembrie 2007 a fost numit ministru în Guvernul Verhofstadt III.

Christine Lagarde (63 de ani), de profesie avocat, este în prezent director general al Fondului Monetar Internațional (FMI).

A condus diverse ministere în Franța: al Economiei și Industriei (2007-2011), ministru al Agriculturii (2007) și al Comerțului (2005-2007).

Lagarde a fost prima femeie ministru de finanțe în statele G8 și prima femeie la conducerea FMI.

Josep Borrel Fontelles (72 de ani) e ministru de externe în Spania. Între 2004 și 2007 a fost președinte al Parlamentului European.

Negocierile pentru funcțiile cheie de la Bruxelles arată, de fapt, cât de putred este sistemul care guvernează viața europenilor. Vântul schimbării nu înseamnă altceva decât o spoială trasă de mântuială peste fața hidoasă a Uniunii – nimeni nu-i spală trupul murdar, doar i se ascunde jegul sub haine noi. Plagiat, corupție și putinism, asta ne oferă UE pentru următorii patru ani. Ursula von der Leyen a fost extrasă din joben nu acum, ci la Montreux, în Elveția, acum o lună, cu ocazia reuniunii Grupului Bilderberg. (sursa www.euractiv.ro / text publicat pe 2 iulie)

 

Ursula von der Leyen  Europa îmbracă haine noi: plagiat, corupție, putinism

De ce ea și nu Timmermans? Pentru că are un dosar stufos, dar în același timp ușor de lecturat. A fost mâna dreaptă a Angelei Merkel, dar un comportament dăncilist i-a atras dizgrația cancelarului Germaniei. Chiar și așa, elita planetei n-a îndepărtat-o, din contră – a fost invitată la ultima întâlnire a bilderbergilor, unde i s-a transmis că are susținerea care trebuie pentru șefia Comisiei Europene.

Și, totuși, ce o recomandă pe Ursula von der Leyen în afară de obediența față de interesele Grupului Bilderberg? Atât și tot ar fi de ajuns, însă la fostul ministru german al Apărării putem adăuga și un „CV” impresionant. Parcă ar fi crescut pe străzile dure ale Bucureștilor, învățând șmecheria de la greii politicii dâmbovițene, zău așa! Păi, să spunem în primul rând că viitorul șef al CE face obiectul unei anchete declanșate de Bundestag încă din 2015! I se impută modul în care a acordat contracte de sute de milioane de euro, fiind bănuită (și acuzată de opozanți) de grave fapte de corupție.

Macron și sforarii săi au pus mâna pe Banca Centrală

Sună cunoscut, nu?! Mai departe, ce mai știm despre Ursula – și-a plagiat teza de doctorat și asta nu o spune Emilia Șercan, ci o comisie formată din zeci de profesori universitari germani, care au ajuns la concluzia că mai bine de jumătate din lucrarea ei științifică este „copy-paste” de pe Internet! A, și mai țineți minte când America îndemna UE să sprijine Ucraina (în războiul din Donbas) prin furnizarea de armament? Ghici-ghicitoare cine s-a opus, din fotoliul de ministru german al Apărării? Ursula von der Leyen este o putinistă convinsă, adeptă a parteneriatelor comerciale semnate între Federația Rusă și Germania (merge pe aceeași linie deschisă de Angela Merkel).

Cu un asemenea „background”, nu-i de mirare că pionul Ursula poate fi mutat pe tabla de șah oriunde vor bilderbergii. Jocul e al lor, noi suntem doar miza. (sursa www.national.ro / text publicat pe 3 iulie)

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.