Drăgulin s-a răzgândit: Dacă prin absurd nu stau bine în sondaje, nu-i normal să mă dau la o parte?

Dragulin 15 martie 2018

Primarul în exerciţiu, Daniel Ştefan Drăgulin iarăşi s-a „răzgândit” în privinţa unei noi candidaturi pentru Primăria municipiului Călăraşi. Mai bine zis „şi-a nuanţat” ultima declaraţie, datată din 15 martie a.c., când a spus, tot la partid, într-o conferinţă de presă că mnealui este candidatul confirmat pentru o asemenea competiţie. „Cu toate că am spus că voi candida, în momentul în care la anul vom trage linie, vom decide cine va fi. Vom face un sondaj de opinie. Dacă prin absurd, Drăgulin nu stă bine, nu-i normal să mă dau la o parte? Să fie foarte clar. Nu scrie (...) forever primar Drăgulin” a declarat şeful liberalilor călărăşeni miercurea trecută.

Ce l-o fi determinat să-şi schimbe declaraţia? Ultimele cifre din sondajul care circulă deja pe internet promovat de o publicaţie locală? Într-o evaluare realizată exclusiv pe potenţiali candidaţi PNL, Drăgulin ar fi votat de doar 21,14% în condiţiile în care notorietatea sa atinge chiar 98%. Dacă ar fi să-i dăm şi de data asta crezare, Drăgulin are toate şansele să se comporte ca un lider autentic, sacrificând interesele proprii în favoarea celor de partid.

Oricum nu-i prima oară şi tare mi-e teamă că nici ultima când primarul îşi schimbă opţiunile în legătură cu intenţiile unei noi candidaturi. Mai sunt doi ani şi multe se pot întâmpla. În calitate de preşedinte al unei organizaţii judeţene, cu pretenţii, în topul intern al PNL, Drăgulin nu-şi poate focusa întreaga energie doar pe câştigarea Primăriei Călăraşi. E adevărat că-i cea mai importantă dar şi partidul ar trebuie, cel puţin, să-şi conserve rezultatele spectaculoase cu care ne-a obişnuit în ultima vreme.

Pe de altă parte, 2019 va fi anul care va confirma sau nu potenţialul politic al PNL în două rânduri de alegeri: europarlamentare şi prezidenţiale. În fond, două teste extrem de dificile, de data asta pentru preşedintele Drăgulin, a cărui poziţie s-ar zgudui sensibil în cazul unor eşecuri. Dacă va trece cu bine de 2019, Drăgulin va avea un cuvânt greu de spus peste 2 ani. Şi atunci, în mod cert vom asista la alte „nuanţări” ale declaraţiilor sale pe o temă importantă care vizează dezvoltarea municipiului pe un nou mandat politic.

Deocamdată, să luăm şi această declaraţie cu titlu de inventar şi să nădăjduim că acest soi de „ping-pong” va fi stopat pentru că nu mai face nici măcar deliciul...presei.

 

„Este clar că nu voi candida la Primărie. Trebuie să facem primii paşi în procesul de evaluare a celor aflaţi acum în conducerea organizaţiei care ar putea reprezenta partidul la localele din 2020, pentru funcţia de primar: Viorel Ivanciu, Dragoş Coman, de ce nu? Valentin Deculescu” a spus Drăgulin care a continuat. „Nu mă interesează funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Îmi voi încheia cariera politică cu un mandat de parlamentar”.

Dan Drăgulin, 2 mai 2017, www.arenamedia.ro

 

„Noi suntem o echipă. Cel mai bine cotat, în afară de mine pentru că nu vreau să mai candidez, va intra în competiţie.” a spus primarul în funcţie care a continuat „Îmi dorec să nu mai candidez. Dacă nu există o soluţie câştigătoare... Vom vedea. Poate că nici eu nu mai sunt soluţia câştigătoare. Prima şansă, la ora actuală o are preşedintele organizaţiei municipale (n.r. Viorel Ivanciu, viceprimar în exerciţiu). Noi ne înţelegem prea bine ca să greşim”.

Dan Drăgulin, 17 noiembrie 2017 www.arenamedia.ro

 

„Până la sfârşitul acestui an mi s-au cerut nominalizarea candidaţilor pentru alegerile locale. În mare îi ştim însă mai sunt câteva localităţi unde nu avem candidaţi sau nu au confirmat. E vorba de Tămădău, Ileana, Fundeni. La Călăraşi a confirmat şi acel candidat va fi Drăgulin, primarul în funcţie”

Dan Drăgulin, 15 martie 2018, www.arenamedia.ro

 

„Cu toate că am spus că voi candida, în momentul în care la anul vom trage linie, vom decide cine va fi. Vom face un sondaj de opinie. Dacă prin absurd, Drăgulin nu stă bine, nu-i normal să mă dau la o parte? Să fie foarte clar. Nu scrie (...) forever primar Drăgulin”

Dan Drăgulin, 13 iunie 2018, www.arenamedia.ro

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.