Cum se „văd” Cîţu şi PNL din interiorul PNL

Cum se „văd” Cîţu şi PNL din interiorul PNL

Deputatul Antonel Tănase a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook că se retrage din grupul parlamentar al PNL şi va activa ca parlamentar neafiliat. Iată şi motivele care l-au determinat să ia o astfel decizie.

„Sunt în Partidul Național Liberal de la 19 ani și niciodată nu m-am gândit că îmi va fi rușine să spun că fac parte din această formațiune care, nu mai departe de acum 1 an, înregistra victorii politice remarcabile și se situa printre preferințele electorale ale românilor.

Iată, a venit ziua în care vă anunț pe toți cei care ați crezut în noi și ne-ați acordat votul de încredere că începând din acest moment mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat.

Sunt primul președinte de filială care face acest pas, la care, recunosc, am cumpănit îndelung.

Eu nu vreau să mint oamenii că economia duduie, nu vreau să păcălesc românii că “măsurile extraordinare” pe care le ia actuala conducere a partidului sunt bune și nici nu vreau să denaturez adevărul privind “direcția minunată” în care se îndreaptă Partidul Național Liberal.

Îl am deasupra capului doar pe Dumnezeu și poporul în serviciul căruia sunt.

Aleg să nu iau parte la cea mai mare înșelătorie din istoria PNL în care absolut toate promisiunile privind dezvoltarea României cu bani europeni, non colaborarea cu PSD, eradicarea corupției, stoparea pandemiei și elaborarea de politici economice privind bunăstarea românilor au fost terfelite rând pe rând, călcate în picioare și aruncate la coșul de gunoi.

Veți întreba, unii dintre dumneavoastră, pe bună dreptate, de ce nu îmi dau demisia din partid.

Pentru că nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid care a îngropat bunul simț, responsabilitatea și demnitatea, livrând la schimb cîțisme. Pentru că eu cred în ideologia Brătienilor, nu în pasagera trecere a lui Florin Cîțu și a echipei sale pe la șefia celui mai mare partid de dreapta. Pentru că eu cred că liberalismul este un stil de viață, un tip de mentalitate care nu poate fi extirpată.”, a scris pe FB, Antonel Tănase care a continuat „Mă dezic de toate acțiunile acestui individ, Florin Cîțu, care a acaparat partidul pe persoană fizică împreună cu o gașcă incompetentă, rău voitoare și deficitară pe toate planurile.

Mă dezic de ruperea unei coaliții menită să reformeze cu adevărat România, mă dezic de „în premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor” și de “dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”. Mă dezic de rea voință și de decadență.

Ca politician care nu a schimbat niciodată partidul, ca om care nu a tranșat niciodată principii, găsesc imposibil să girez cu numele meu această deșănțare mascată de minciuni frumoase cum că România este paradis iar locuitorii săi nu mai încap în case din cauza teancurilor de bani.

Nu suntem deloc bine. Oamenii sunt disperați că nu mai pot plăti facturile la energie și gaze, moare câte un sat pe zi din cauza lipsei de viziune și de măsuri anti pandemice, prețurile la materiale de construcție și alimente au explodat. De ce? Pentru că liderii “noului PNL” nu știu, nu vor și nu pot. Din fericire, sau din păcate pentru unii, coloana mea nu se îndoaie ca să încapă în “noul suflu PNL” care a promis o guvernare de 8 ani și a rezistat 8 zile.

Așadar, rămân liberal și voi continua să fiu vocea românilor în Parlament, făcând tot ce stă în puterile mele pentru a-mi îndeplini promisiunile făcute în campanie. Însă nu sunt penelist din aripa Cîțu și nu îmi asociez numele și reputația cu minciuni, trădări și incompetență.”

Numărul demisionarilor din grupurile parlamentare ale PNL se ridică la 12, prima fiind cea anunţată de fostul lider al partidului Ludovic Orban.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.