Cîțu&Co, primii pași în direcția formării unui Guvern cu PSD

Cîțu&Co, primii pași în direcția formării unui Guvern cu PSD

Klaus Iohannis a ordonat, liberalii s-au conformat. Cîțu&Co au decis, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern, potrivit agerpres.ro

În şedinţa BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD şi 22 au votat împotrivă. "Cîţu a supus la vot mandat de negociere pentru PSD", a anunţat fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban.

Și UDMR, decisă să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR

Tot astăzi, Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR a decis ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea "unei mari coaliţii" cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

"Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale", a scris preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR consideră că "această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei - introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important". "Totodată, Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente", precizează Kelemen Hunor.

Ce spunea Florin Cîțu pe 25 septembrie, la Congres, înainte să fie ales președinte PNL:

"Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie „Votaţi PSD!” Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. (...)

Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Cum aş putea, când PSD rămâne cel mai mare duşman al PNL? Cât sunt eu preşedinte al PNL nu vom face alianţă cu PSD.

Ne delimităm de acest partid toxic, îl ţinem în opoziţie acum, dar şi după 2024.

Pe mine nu o să mă vedeţi niciodată în ipostaza de a forţa o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Suntem liberali. Nu facem ca Dragnea. Aceste lucruri le vedeţi la PSD, nu la liberali.

Colegii care nu au înţeles asta până acum înseamnă că nu cunosc valorile liberale, iar locul lor este în opoziţie.

Da, recunosc, sunt un politician atipic - eu nu mint. Am făcut ce am promis și am făcut bine.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.