Călăraşi / Tensiunile persistă în PNL. Vechii liberali i-au găsit şi înlocuitor lui Iliuţă!

Aşa cum am mai spus, în PNL Călăraşi nu s-a aşternut liniştea după desfăşurarea alegerilor interne judeţene. Tensiunile par să se fi amplificat după desfăşurarea Congresului partidului. Senatorul Răducu Filipescu şi o parte din vechii liberali, grupaţi în jurul său, n-au abandonat bătălia cu colegul lor Vasile Iliuţă şi pun la cale asaltul final care ar însemna debarcarea acestuia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean! Nemulţumiţii i-au găsit şi înlocuitor lui Iliuţă, fiind vorba de vicepreşedintele CJ, Valentin Barbu, secretarul organizaţiei judeţene PNL Călăraşi.

Surse din partid susţin că actualul senator, Răducu Filipescu, după alegerile de la Centru, se bucură de o poziţie privilegiată în faţa noului lider al partidului, Ludovic Orban, obţinând din partea acestuia permisiunea de a duce la bun sfârşit operaţiunea de decapitare a lui Iliuţă. O astfel de mişcare însă nu se face chiar bătând din palme. Propunerea de retragere a sprijinului politic a preşedintelului CJ căruia, oficial, i se impută apropierea excesivă de PSD (între noi fie vorba, o temă falsă!), va fi dezbătută la Centru însă ea ar trebui să fie livrată de organizaţia judeţeană. Ori în stafful filialei locale figurează şi o serie de lideri apropiaţi lui Iliuţă care în mod cert nu vor accepta ca acesta să fie trimis acasă.

N-ar fi exclus ca în strategia de eliminare a lui Iliuţă să figureze şi intenţia de excludere din partid şi implicit din Consiliul a acelor aleşi judeţeni credincioşi acestuia. Şi aici lucrurile se complică pentru că oamenii îşi pot cere dreptatea şi într-o instanţă civilă, nu doar din cea de partid!

E limpede că vom avea o vară fierbinte şi la figurat, în PNL. Noul preşedinte Dan Drăgulin a avut două-trei ieşiri în media transmiţându-i deja nişte avertismente lui Iliuţă. Ele s-ar putea concretiza într-o „excludere” de toată frumuseţea însă şi urmările vor fi pe măsură.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.