Călăraşi / Liberalii, din nou pe un butoi cu pulbere!

Finalizarea alegerilor la nivelul organizaţiei judeţene PNL Călăraşi n-au avut şi darul de a dezamorsa disensiunile dintre vechiului PNL şi fostului PDL. Rezultatele nefaste obţinute duminică, pe linie, în cadrul alegerilor locale parţiale la Lehliu Gară şi Unirea au reaprins animozităţile dintre cele două tabere. Vechii liberalii le reproşează „pedeliştilor” grupaţi în spatele preşedintelui Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, pierderea alegerilor la Lehliu Gară însă „uită” că la Unirea, dezastrul a fost şi mai mare. În plus, orice vechi liberal, măcar cu puţină minte, ştie prea bine că organizaţia locală PNL Lehliu Gară a fost dintotdeauna foarte slabă pentru că aşa a dorit fostul preşedinte al partidului, în continuare venerat de o aripă destul de conservatoare, Răducu Filipescu. Pentru reîmprospătarea memoriei, în 2008, liberalii au mers la locale pe mâna primăriţei în funcţie la acea vreme, Ileana Ion care obţinuse mandatul sub sigla PSD. În 2012, nimeni nu s-a mai omorât cu firea întrucât PNL şi PSD sub sigla USL l-au susţinut pe Iulian Iacomi, la vremea respectivă primar PDL! Iar în 2016, Filipescu a mers pe o „mână moartă” de dragul lui... Iacomi. Altfel spus, pe cine să se bazeze şi Bănescu în campanie, dacă nu pe cei veniţi de la Călăraşi?!

În schimb la Unirea, vechii liberali au optat pentru un candidat, Aurica Pârlea, cu un trecut comunist, care tot candidează din 2008 încoace fără succes în loc să promoveze un tânăr care să devină cu adevărat redutabil şi eventual câştigător în 2020.

Pe de altă parte, surse apropiate preşedintelui Iliuţă susţin că în funcţie de rezultatul alegerilor de la Centru, programate sâmbătă şi duminică, „războiul” ar putea deveni şi mai violent. Se avansează ideea potrivit căreia dacă Ludovic Orban va obţine sâmbătă mandatul de preşedinte, în plan local, liberalii grupaţi în jurul lui Filipescu ar „grăbi” debarcarea lui Iliuţă din funcţia de lider al Consiliului Judeţean. Care ar fi motivele? Rămâne de văzut!

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.