Călăraşi / Împrumuturile bancare, pasiunea primarilor PNL!

Călăraşi / Împrumuturile bancare, pasiunea primarilor PNL!

Din 2004 şi până în prezent, Primăria municipiului Călăraşi a fost condusă de 2 „somităţi” liberale. E vorba, succesiv, de Nicolae Dragu (2004 – 2010), după care acesta a ales să „se transfere” la UNPR iar din 2012, Dan Drăgulin, cu precizarea că şi acesta a optat pentru acelaşi UNPR (o altă temă care trebuie analizată!) între septembrie 2014 şi până la finalul mandatului din 2016 deşi din primăvara acelui an „revenise” acum acum precum fiul rătăcitor.

Ce au în comun cei doi? Apetitul evident pentru accesarea de împrumuturi la bancă, desigur, în numele dezvoltării municipiului reşedinţă de judeţ.

Membru PNL, în martie 2008, Nicolae Dragu a contractat în numele primăriei un credit de la Dexia Kommunalcredit Bank în valoare de 16,5 milioane lei (adică 165 de miliarde de lei vechi), scadent în 2019.

Tot în calitate de „liberal”, Dan Drăgulin a „poftit” la două credite. Primul a fost accesat în 2016, în valoare de 25 de milioane de lei (adică 250 de miliarde de lei vechi), de la BCR, pe o perioadă de 15 ani (din care 3 ani de trageri) iar al doilea în acest an, în sumă de circa 42 de milioane lei (adică 420 de miliarde de lei vechI), de la CEC, tot pe pe o perioadă de 15 ani.

Rezultă în total, vreo 83,5 milioane lei (adică 835 de miliarde de lei vechI). Dacă vă uitaţi mai bine, creditele au fost accesate exact în anii electorali, cu dorinţa nedisimulată de „face ceva” pentru călărăşenii care să le întoarcă votul. Şi reţeta se pare că a funcţionat!

Dar vom reveni cu o situaţie exactă privind situaţia rambursării ratei şi a dobânzii lunare aferente pentru fiecare tip de credit accesat!

Şi Consiliul Judeţean, aflat sub oblăduirea unui alt „bun conducător” PNL, Răducu Filipescu,  s-a împrumutat cu suma de 17 milioane lei (adică 170 de miliarde de lei vechi), o parte însemnată fiind utilizată pentru construirea unei Biblioteci de care municipiul reşedinţă de judeţ avea nevoie ca de aer.

Aşa sunt liberalii! Buni conducători, „de dreapta”, risipitori cu banul public, care au această „manie” să-şi dezvolte obiectivele magalomanice, multe dintre ele situate în afara agendei cetăţeanului împrumutând sume uriaşe de la bănci, pe care le plătesc tot călărăşenii de rând, în fapt, pentru „confortul” dar şi pentru incompetenţa lor proverbială!

nicolaedragu

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.