Călăraşi / Guvernul lui Orban cel Bun, generos cu primăriile liberale. Drăgulin, o nouă pomană de 50 de miliarde de lei vechi!

Călăraşi / Guvernul lui Orban cel Bun, generos cu primăriile liberale. Drăgulin, o nouă pomană de 50 de miliarde de lei vechi!

Pe ultima sută de metri, adică în aceste ultime zile ale anului, Guvernul condus de Orban cel Bun a „împrăştiat” cu generozitate bani din Fondul de rezervă primăriilor cu mari găuri în buget, prioritate absolută având desigur UAT-urile conduse de primari PNL.

Pentru judeţul Călăraşi suma împărţită a fost de 12.517.000 lei, adică peste 125 de miliarde de lei vechi!), pe listă figurând doar 40 de localităţi din cele 55 iar dintre acestea, 30 fiind conduse de primari pricepuţi, cinstiţi şi muncitori de la PNL. N-au putut să convingă primarii localităţilor Borcea, Şoldanu, Belciugatele, Dragalina, Dorobanţu, Luica şi Ulmu.

sumefondrezervaguver

Cap de listă este Primăria municipiului Călăraşi condusă chiar de preşedintele filialei judeţene a partidului, Dan Drăgulin, care a primit nu mai puţin de 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi!), adică în jur de 40% din suma totală alocată judeţului nostru.

Pe principiul „la baza chioară îi face Dumnezeu cuib”, Drăgulin mai primeşte un ultim „premiu”, după cel de 160 de miliarde oferit, tot pe ultima sută de metri, de Guvernul Dăncilă, semn că e simplu să conduci ditamai primăria municipiului reşedinţă de judeţ fie cu bani de la Guvern (dintr-un foc 210 miliarde de lei vechi! în nici 2 luni), fie din împrumuturi (670 de miliarde de lei vechi!) după care să spui în gura mare cât eşti de capabil şi de indispensabil pentru încă un mandat.

Pe locul 2 se află tot un UAT condus de un liberal la fel de destoinic ca şi Drăgulin, Modelu. Primăria administrată din 2004 încoace de Gheorghe Dobre, primvicepreşedinte al PNL Călăraşi, a primit din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului nu mai puţin de 1.085.000 lei, adică 10,85 miliarde lei vechi. Dacă-ţi faci planul de voturi la prezidenţiale, n-ai cum să nu te premieze Guvernul!

Pe 3, în topul sumelor primite se află în mod paradoxal comuna Curcani cu 715 mii lei. De ce? Pentru că la Curcani, un alt primar genial din flanga liberală, Aurică Gazu a pierdut totuşi alegerile, în turul 2, Klaus Iohannis clasându-se sub Viorica Dăncilă. Probabil că acolo, s-a intervenit rapid întrucât datoriile restante de luni bune ar fi băgat primăria în faliment!

În Top 3 se află şi comuna Chiselet cu 600 mii lei, adică 6 miliarde de lei vechi. Nu contează câte datorii faci, dacă are cine să ţi le plătească!

Cu sume „generoase” mai figurează comunele Vlad Ţepeş cu 485 mii lei, Plătăreşti cu 400 mii lei şi Ciocăneşti cu 398 mii lei. Toate PNL! Să fie bine, ca să nu fie rău!

Pe lista celor 40 de primării care figurează pe lista cu „daruri” de la Guvernul lui Moş Orban figurează şi 9 localităţi conduse de primari PSD însă 3 dintre ele, oraşul Lehliu Gară, administrat chiar de şeful PSD Călăraşi precum şi comunele Lehliu şi Fundeni n-au fost pe placul liberalilor primind 0 (zero) lei. Primăriile din Olteniţa, Fundulea, Lupşanu, Ştefan cel Mare, Săruleşti, Perişoru şi Sohatu n-au fost nici ele pe placul „febrei galbene”. Frumos, nu?

Aşa arată România Normală pe care ne-au promis-o „educaţii” şi preacinstiţii de la PNL. Cine-i cu ei, oase...Cine, nu...

Trist e altceva. Că „metehnele” lui Dragnea, hulite odinoară, sunt copiate la indigo de liberalii îngeraşi. Băi, neruşinaţilor!

ALDIS4

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.