Atât de mare să fie disperarea?

Atât de mare să fie disperarea?

După ce au savurat cum au putut şi cât au putut, fiecare în parte, succesul de la europarlamentare, liberalii de top ai Călăraşiului şi-au adus aminte de eternul inamic, Vasile Iliuţă, pritocind un plan de excludere a „ţăranului de la Vâlcelele” din partid, din conducerea CJ Călăraşi, dar şi din viaţa lor. Nu-l mai suportă acolo nici măcar o zi, darămite un an când îi expiră mandatul.

Din informaţiile noastre, confirmate chiar şi de liberali, Drăgulin şi Filipescu, deşi ordinea corectă era invers, ar fi găsit şi soluţia magică. Intenţionează să-i retragă sprijinul politic inamicului pe care „nu-l mai înghit” nici cu un sac de lămâie şi ca să fie siguri că operaţiunea nu va eşua, au bătut la uşa PSD-ului, înaintând „ciumei roşii” o propunere de care râd cu lacrimi până şi curcile. În schimbul voturilor necesare pentru decapitarea lui Iliuţă, PSD ar urma să primească ambele funcţii de vicepreşedinte ale Consiliului Judeţean. Mai mare trăznaie ca asta, n-am mai auzit de la coacerea USL-ului încoace!

De ce ar apela Filipescu şi Drăgulin la PSD? Odată  eliminat din joc Iliuţă prin încetarea mandatului de consilier care are ca efect şi încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean, tandemul F&D s-ar putea izbi de împotrivirea consilierilor apropiaţi lui Iliuţă (după estimările mele în jur de 5-6 chiar!) în desemnarea noului preşedinte al Consiliului Judeţean. Doamne fereşte dacă voturile lor s-ar duce spre candidatul propus de PSD şi ALDE pentru şefia CJ Călăraşi. Or ca să elimine şi acest risc, grăbind în acelaşi timp şi procesul de lichidare a regimului Iliuţă, varianta cea mai la îndemână rămâne înţelegerea de mai sus cu ciuma roşie. Ulterior, toţi apropiaţii lui Iliuţă vor fi uşor-uşor eliminaţi, evident apelând tot la retragerea sprijinului politic.

După ce l-au demonizat pe Iliuţă, vreme de vreo 2 ani încoace, urlând în gura mare din culcare până-n sculare că este în tandreţuri mari cu PSD-ul, tocmai ei, cei menţionaţi mai sus, pactizează cu „ciuma roşie” ca să-l trimită acasă definitiv pe inamicul lor pentru care nutresc, după părerea mea, o ură chiar viscerală. Altfel spus, PSD e partidul plin de hoţi, penali şi mincinoşi dacă stă la masă cu Iliuţă dar devine frecventabil dacă-şi dă acordul pentru un astfel de compromis, nu-i aşa?, necesar şi benefic. Aşa da! Asta înseamnă să fii barosan în politică!

Pe de altă parte, mă gândesc cam cât de fraieri să fie cei din conducerea PSD încât să accepte un astfel de troc care nu le aduce în realitate decât două poziţii de...palmier. Cât de naivi să fie Iacomi&Co încât să nu realizeze că dacă-şi dau acordul, cei doi colegi ai lor, indiferent de numele lor, devin decorativi, frecând duda de dimineaţă până seara, dar girând prin simpla lor prezenţă, o administraţie liberală ineficientă pe care chiar “descendenţii” lui Brătianu o contestă de vreme ce tocmai ei nu-l mai înghit pe Iliuţă?

În al 3-lea rând, chiar Ludovic Orban, în urmă cu un an şi ceva, îi îndemna pe liberali să ia parul şi să-l pună pe liderii PSD. Şi acum, la Călăraşi, liberalii au de gând să-i invite pe pesedişti la guvernare? Ce-o spune Ludo de trocul ăsta?

Am trăit s-o aud şi p-asta. Să te căciuleşti în faţa inamicului politic ca să scapi de propriul tău coleg care a pus şi el umărul la succesul fulminant dar nemeritat din 2016...denotă că disperarea este uriaşă!

Oamenii ăştia se bat, de fapt, pentru interesele lor, vizibil afectate, şi nu pentru cele ale...poporului din judeţ.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.