AEP „transferă” din Consiliul Judeţean. Aşa e România normală?

AEP „transferă” din Consiliul Judeţean. Aşa e România normală?

Atunci când ai ajuns ditamai preşedintele organizaţiei judeţene a partidului aflat la guvernare, atât locală cât şi naţională, poţi să-ţi permiţi fel de fel de aroganţe. Într-o astfel de ipostază se află primul liberal al judeţului, domnul Dan Drăgulin.

Lumea rea şi invidioasă susţine că domnul primar ar fi intervenit, prin prisma relaţiilor sale, să-şi ajute soţia găsindu-i un loc de muncă mai bun, mai bine plătit, desigur, la stat. Că doar acolo, liberalii dau randament maxim. Aşa o fi domn’ primar?

Dar despre ce e vorba…

Oficial, Autoritatea Electorală Permanentă a solicitat, spre finalul lunii trecute, transferul doamnei Drăgulin Nicoleta Vasilica (n.r. soţia sa), având funcţia publică de execuţie consilier, grad profesional superior, la Direcţia de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi, în funcţia publică de execuţie consilier parlamentar, la Biroul judeţean Călăraşi, începând cu data de 1 noiembrie a.c. Imaginaţi-vă cât de importantă a devenit această „achiziţie” pentru boardul central al AEP care a „recunoscut” de la distanţă chiar calităţile profesionale de excepţie ale doamnei mai sus – amintite încât nici n-a mai avut răbdare să iniţieze organizarea unui concurs, aşa cum ar fi fost normal, solicitând pur şi simplu, cu celeritate, în schimbul rugăminţilor de rigoare, conducerii Consiliului Judeţean Călăraşi „transferul” acesteia, cum altfel?, în interesul serviciului! E ceva, într-adevăr, incredibil!

Sigur, lumea s-a conformat însă...stupoare! Transferul ar fi intrat în impas! Doamna Vasilica Nicoleta Drăgulin nu se poate prezenta încă la noul său loc de muncă întrucât nu are şi calitatea de funcţionar public parlamentar, aşa cum este ea „reglementată” de Legea 7/2006 republicată cu modificările şi completările ulterioare. O „nimica” toată, nu? La câte “calităţi” a identificat AEP-ul, ce mai contează cea de “funcţionar public parlamentar”? De ce să nu fie suficientă doar calitatea de funcţionar public?

Transferul, probabil, n-a căzut definitiv. S-a blocat, momentan, că cică prefectul în funcţie nu şi-ar fi pus autograful pe avizul de legalitate. Dar, nu-i problemă. În câteva zile, va veni în locul său un competent de la PNL care va găsi până la urmă...cheia deblocării acestei „tranzacţii”.

Iar domnului Drăgulin îi va reveni inima la loc, mai ales că va scăpa şi de umbra lui Iliuţă, pe de o parte, iar pe de altă parte nu va mai fi nevoit să se trezească cu noaptea-n cap ca să-şi mai aducă consoarta „la fix” pentru condică.

Şi uite aşa ne pleacă „valorile” din administraţia publică locală, „ademenite” de instituţii serioase conduse de oameni care ştiu să „recunoască” valoarea, acolo unde ea există.

Probabil că tot la asta se referea şi Iohannis care recent, la Sibiu, prezent fiind la Gala Femei Liberale premiază excelenţa, spunea, printre altele că „România normală este ţara în care politicienii vor să ocupe funcţii a rezolva problemele societăţii, nu pentru a-şi rezolva problemele”. Alt ipocrit!