A scăpat de cartoful fierbinte!

A scăpat de cartoful fierbinte!

“Cum am mai spus-o și colegilor, în interiorul partidului, nu am de gând să atac aceste hotărâri (n.r. cu privire la contractarea unor împrumuturi bancare de către Consiliul Județean, respectiv Primăria Călărași)”. Așa a glăsuit, vineri, la sediul PNL Călărași, prefectul Valentin Barbu, în prezența șefilor săi, parlamentarii, Emil Dumitru și Ciprian Pandea. Vi se pare că e o declarație „îndrăzneață”, „curajoasă” care semnifică o atitudine de independență față de conducerea partidului care l-a propulsat în scaunul de reprezentant al Guvernului în teritoriu ca o recompensă pentru rezultatul de la locale? Vă înșelați!

În ciuda presiunilor politice exercitate asupra sa, Barbu nu mai vrea să repete erorile din vara-toamna anului trecut când executa orbește, la milimetru, toate ordinele, multe dintre ele imbecilități, venite de la vârful partidului. E adevărat, miza era enormă însă și abuzurile făcute atunci, după ce s-a autoproclamat președinte al CJ Călărași, cu complicitatea conducerii prefecturii din acea vreme, probabil că nu-i dau un confort în acest moment. Din acest motiv, Barbu a înțeles că se poate alege cu o nouă avalanșă de plângeri penale dacă s-ar opune, fără nicio justificare legală, deciziei Consiliului Județean de a se împrumuta pentru continuarea proiectelor de investiții aflate în derulare.

Și după cum a precizat public, nu o va ataca în instanță. Salvarea, totuși, în fața partidului i-a venit de la Comisia de Autorizare a Împrumurilor Locale (CAÎL), adevăratul filtru care trebuie să stabilească dacă CJ are dreptul de a se mai împrumuta. Barbu a scăpat astfel și de cartoful fierbinte cu care se pricopsise de la partid, răsuflând ușurat. Ba mai mult, a mai precizat vineri că “dacă se va obține acest împrumut, eu n-am nimic împotrivă! Compris, Emil Dumitru?

Sper ca această “presiune” să-l fi pus serios pe gânduri pe Barbu și din noua sa calitate de prefect politic să “judece” fără patimă, exclusiv pe baza textelor de lege, toate provocările viitoare, fie că ele vin dinspre PNL ori PSD. În acel moment critic, când ai trecut de linia roșie, nici...

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.