V. Dumbravă: Eşti un primar bun dacă reuşeşti să cheltuieşti toţi banii pe care ţi-i pune la dispoziţie Consiliul Local!

V. Dumbravă: Eşti un primar bun dacă reuşeşti să cheltuieşti toţi banii pe care ţi-i pune la dispoziţie Consiliul Local!

În ultimii ani, Executivul Primăriei Călăraşi a “raportat” excedente ale bugetului de venituri şi cheltuieli în ciuda faptului că municipiul reşedinţă de judeţ se confruntă, poate, cu un million de probleme, cea mai acută fiind starea precară a infrastructurii stradale şi rutiere iar cu bani din buget n-am putea rezolva nici măcar 10% din ele. La fiecare început de an, primarul Dan Drăgulin “şi-a bugetat” priorităţile însă de fiecare dată finalul l-a prins cu sume însemnate în buget, necheltuite. Denotă asta cumva că Drăgulin ar fi un primar gospodar, echilibrat care nu iroseşte aiurea banul public, economisindu-l de la an la an? Nici vorbă! O spune şi fostul viceprimar, Virgil Dumbravă care-i „recomandă” primarului în exerciţiu să utilizeze în întregime resursele financiare aprobate de consilierii locali prin intermediul bugetului de venituri şi cheltuieli. „În calitate de viceprimar, mi-amintesc că i-am atras o dată atenţia domnului primar când într-o conferinţă de presă a spus că avem un excedent, bani ce urmează să fie cheltuiţi în anul următor. Scopul Executivului unei primării este de a reuşi să cheltuiască banul public, aprobat de Consiliul Local, până la ultimul leuţ. Dacă primarii reuşesc să cheltuiască banii pe care Consiliul Local îi pune la dispoziţie este un fapt extraordinar. Dar să vii să spui că din banii care au fost aprobaţi, ai făcut economii, în calitate de primar, să ştiţi că mi se pare un nonsens. Aici nu vorbim de a face economii într-o familie, am strâns nişte bani ca să-mi iau o maşină. Nu! În administraţia publică locală, dacă reuşeşti să cheltuieşti toţi banii pe care ţi-i pune la dispoziţie Consiliul Local, atunci eşti un primar bun.” e de părere Dumbravă care a mai adăugat că aşteaptă şi “execuţia” pe 2018 dar şi proiectul de buget pe 2019, documente pe care Executivul le va supune dezbaterii şi aprobăriiconsilierilor locali, în perioada următoare. “Sincer, abia aştept să apară “execuţia” pe 2018 dar şi bugetul pentru 2019. Chiar aş dori să avem discuţii pe tema aceasta să văd şi eu, din curiozitate, cum a gândit Consiliul Local bugetul pe anul acesta. Prioritatea o reprezintă asigurarea funcţionării în condiţii normale a primăriei şi a serviciilor subordonate, dar cel mai important este să se aloce cât mai mulţi bani pentru investiţii iar dacă aceste investiţii sunt realizate cu firme autohtone ar fi şi mai bine.” a conchis fostul viceprimar, Virgil Dumbravă.