Tudorel Toader declanşează procedura de înlocuire a lui Lazăr

Tudorel Toader declanşează procedura de înlocuire a lui Lazăr

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedura pentru selectarea unui nou procuror general în locul lui Augustin Lazăr. Mandatul lui Lazăr expiră pe 27 aprilie. Toader a mai spus că nu există favoriţi şi că este o competiţie deschisă.

Augustin Lazăr a avut o primă reacţie în legătură cu această problemă. Procurorul general a declarat că ministrul Justiţiei nu a procedat corect şi singurul cu care trebuia să vorbească de la ministerul Public era chiar el. "Toader alimentează intrigi, ar tebui să dea dovadă de bărbăţie", a afirmat Lazăr care a continuat "Ministerul Public este condus de procurorul general şi de nimeni altcineva. Dacă ministrul Justiţiei avea ceva de discutat, trebuia să aibă curajul să vină la mine, nu mănânc oameni. A preferat să vină tiptil, să urzească intrigi, să încerce să bage zâzanie prin combinaţii obscure".

Toader a spus că se va întâlni şi cu procurorul general adjunct Bogdan Licu, pe fondul invitaţiei lansate către acesta la conferinţele organizate în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. "Prima (conferinţă - n.r.) organizată de catre Ministerul Justiţiei, referitoare la viitorul parchet european, a doua organizată de Ministerul de Externe, tot la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, o acţiune privind viitorul justiţiei în spaţiul comun european", a explicat ministrul.