M. Ciolacu: În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1.300 euro!

M. Ciolacu: În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1.300 euro!

"Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!” susține prin intermediul unui mesaj pe pagina personală de Facebook liderul PSAD, Marcel Ciolacu care continuă “Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani! Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban - Fondul de Rezervă al Guvernului!”

Ciolacu mai sus’ine c[ deficitul bugetar ar putea ajungfe la 100 de miliarde de lei, după ce România să împrumutat cu peste 25 de miliarde de euro. Cu toate acestea nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

“Deficitul bugetar va ajunge la 100 de miliarde de lei la finele anului, un dezastruos record istoric. Asta, deși România a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 de miliarde de EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură.

Datoria guvernamentală va depăși pragul de 100 de miliarde de EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani.

Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu 20 de miliarde de lei. De unde taie PNL 20 de miliarde? Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021?

Pensia minima rămâne înghețată în 2021?

Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?

Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?

Cu cât vor majora impozitele?

În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1.300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de austeritate, concedieri și creșteri de taxe și impozite. Acestea sunt „lucrurile fantastice” făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor!” a mai scris pe Facebook Ciolacu care a conchis “Pe 6 decembrie, trebuie pus STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!”

La comanda Partidului Social Democrat Filiala Călărași

Executat: SC Total Media SRL

CUI mandatar: 11200020

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.