Călăraşiul, în continuare, fără subprefect!

De 50 de zile, în cadrul Instituţiei Prefectului jud. Călăraşi, este vacantă funcţia de subprefect. Pe 3 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea privind încetarea exercitării cu caracter temporar, prin detaşare, în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Călăraşi de către Florin Stoia, acesta „optând” între timp pentru o funcţie de conducere în cadrul APIA Călăraşi.

Locul său ar fi trebuit să fie ocupat de fostul şef al Poliţiei Olteniţa, George Chiru doar că prietenul primarului Petrică Ţone, liderul PSD Olteniţa a rămas doar la stadiul de „propunere”, neprimind avizul SRI. A doua propunere dinspre Olteniţa întârzie deocamdată. Însă n-ar fi exclus ca în toamnă, lucrurile să se precipte. Dacă va fi adoptat Codul Administrativ care va stipula „politizarea” funcţiilor de prefect şi subprefect, s-ar putea produce foarte probabil schimbări interesante la nivelul Prefecturii.

Voci politice pretind chiar că actualul prefect, George Iacob ar putea fi înlocuit cu un lider politic PSD. La bursa zvonurilor a apărut numele consilierului judeţean, George Chiriţă, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. În plus, n-ar fi exclus ca în urma unor negocieri interne şi postul de subprefect să fie ocupat tot de un lider de la Călăraşi al partidului.

Un cuvânt de spus ar putea avea şi senatoarea Roxana Paţurcă. După ce a „câştigat” bătălia de pe frontul „ISJ Călăraşi”, Paţurcă ar putea lua în calcul şi varianta susţinerii unui „apropiat” pentru funcţia de subprefect , în perspectiva viitoarelor alegeri interne pentru şefia partidului.