V. Vosganian: Imaginea orwelliană, de-a dreptul rinocerizată, a unei întregi națiuni cu măști pe figură și în care oamenii se țin cu teamă departe unii de alții nu are nicio justificare!

V. Vosganian: Imaginea orwelliană, de-a dreptul rinocerizată, a unei întregi națiuni cu măști pe figură și în care oamenii se țin cu teamă departe unii de alții nu are nicio justificare!

Senatorul ALDE, Varujan Vosganian „condamnă” capitivitatea în care este ţinută România din cauza pandemiei de coronavirus, susţinând prin intermediul unui mesaj postat duminică seară pe Facebook că „În peste trei sferturi din județele țării, epidemia nu mai există!”.

Vicepreşedintele ALDE solicită Guvernului să precizeze şi condiţiile în care se va institui starea de alertă din 15 mai iar acestea să fie aplicate doar în judeţele problemă.

„Nu trebuie să mai acceptăm captivitatea în care este ținută România, acest exil interior ca de cetate asediată! Imaginea orwelliană, de-a dreptul rinocerizată, a unei întregi națiuni cu măști pe figură și în care oamenii se țin cu teamă departe unii de alții nu are nicio justificare!

Priviți situația cazurilor noi pe fiecare județ, în ultimele două zile. În peste trei sferturi din județele țării, epidemia nu mai există! În fiecare zi, noile cazuri se concentrează în cinci-șase județe, în restul țării nu se întâmplă, practic, nimic. În trei mii dintre cele trei mii două sute de localități ale țării, de zile întregi nu a mai apărut niciun caz nou de corona virus. De ce trebuie să stăm cu masca pe figură și să îndurăm o stare apăsătoare, cu reguli absurde și mesaje imbecile, fără ceremonii de familie, fără ritualuri religioase și fără spectacole? De dragul cui și în interesul cui? Cer Guvernului să precizeze clar condițiile în care se instituie starea de alertă și ele să fie aplicate numai acolo unde e cazul. În niciun caz nu trebuie să admitem starea de alertă otova, pentru întreg teritoriul țării.” a scris Vosganian pe contul personal de Facebook.

cazurinoi9mai

cazurunoi10mai