Tăriceanu: Recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum, pentru nu a intra în jocul preşedintelui

Tăriceanu: Recomandarea noastră este să nu se voteze la acest referendum, pentru nu a intra în jocul preşedintelui

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că recomandarea ALDE către membrii şi simpatizanţii partidului este să nu voteze la referendumul din 26 mai "pentru a nu face jocul preşedintelui", catalogând referendumul privind justiţia drept "o temă parazitară, care ocultează alegerile", potrivit news.ro. Şeful ALDE a mai subliniat că există un "deficit de dezbatere" pe temele europene şi că nu era nevoie de referendumul pe teme de justiţie convocat de preşedintele Klaus Iohannis. “Referendumul este o încercare de manipulare a alegerilor PE. Este dorinţa dlui Iohannis de a intra în campanie electorală pentru prezidenţiale. Poate încearcă să ajute PNL, dar este o greşeală pentru că nu PNL profită de acest referendum, ci partidul aripii tinere a securităţii.” E de părerea preşedintele interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State.

Potrivit acestuia “Preşedintele Iohannis nu reuşeşte să între, nici după 5 ani, în pielea de preşedinte al tuturor românilor. A diviza românii în cei care sunt cu el şi cei care sunt împotrivă, e o dovadă de inconştienţă. A bruia sau a manipula alegerile PE doar pentru un mic beneficiu electoral este o jignire adusă românilor. Alegerile pentru PE sunt importante pentru că acolo se vor stabili direcţiile UE pentru viitorii ani (buget, o Europă cu 1 sau mai multe viteze, egalitatea subvenţiilor pentru agricultori, încetarea dublului standard pentru produse, egalitate reală între toţi cetăţenii UE). Asta ar trebui să discutăm în campanie, nu fanteziile dlui Iohannis.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.