Tăriceanu: Nici măcar 1% din IMM-uri nu beneficiază de acest program!

Tăriceanu: Nici măcar 1% din IMM-uri nu beneficiază de acest program!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a reacţionat vineri pe pagina personală de Facebook după ce joi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat că Programul IMM Invest funcţionează "foarte bine", adăugând că s-a ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare. “În România sunt peste 500.000 de IMM-uri. Doar 3.083 dintre ele au primit finanțare prin programul IMM INVEST! 3.083 din aproximativ 60.000 de companii care au aplicat în cadrul programului IMM INVEST, potrivit celor mai recente date raportate de directorul general al FNGCIMM. Restul nu au primit! Nici măcar 1% din IMM-uri nu beneficiază de acest program! Vi se pare un succes IMM INVEST, așa cum i se pare lui Florin Cîțu?” a fost mesajul postat pe pagina personală de Facebook preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Joi, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premier care este situaţia Programului IMM Invest, ministrul Cîţu a spus "Am eliminat câteva bariere acum câteva săptămâni, am aprobat ordonanţă de urgenţă, astăzi venim cu hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor. Programul IMM Invest funcţionează foarte bine. Deja am ajuns la 3.083 de companii care au luat finanţare. (...) Asta înseamnă că din plafon s-au consumat 2,45 miliarde de lei, deja. Se vede clar că ritmul s-a accelerat şi discuţia pe care am avut-o cu sistemul financiar-bancar şi faptul că am eliminat din bariere, lucrurile merg din ce în ce mai bine şi (...) sper să depăşim în două săptămâni 10.000 de companii", a precizat Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern, întrebat de premier care este situaţia Programului IMM Invest. El a adăugat că, anul trecut, în România aveau credite de la bănci 25.000 de IMM-uri, iar prin acest program speră să se ajungă la 40.000 de întreprinderi mici şi mijlocii care să aibă acces la finanţare.

Ministrul a afirmat că, în cazul în care va fi nevoie, plafonul pentru IMM Invest va fi suplimentat.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.