Tăriceanu n-are de gând să voteze prelungirea stării de urgenţă

Tăriceanu n-are de gând să voteze prelungirea stării de urgenţă

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a publicat în ediţia online a publicaţiei Evenimentul Zilei un editorial în care explică motivele pentru care nu intenţionează să voteze prelungirea strării de urgenţă în România care ar putea avea loc la mijlocul săptămânii viitoare după ce va fi dat publicităţii un nou decret aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

“DE CE NU O SĂ VOTEZ PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ, acesta e titlul editorialului meu din Evenimentul Zilei.

Am votat în luna martie starea de urgență pentru că am crezut că doar regulile democratice îi incurcă pe guvernanți în a lua niște măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului. Între timp am văzut cu toții că nu democrația îi încurca pe conducătorii noștri, ci lipsa de experiență și încapacitatea de anticipare.

  1. Nu o să votez pentru prelungirea stării de urgență pentru că aceste ordonanțe militare nu fac aproape nimic din ce nu poate fi făcut de o administrație civilă, dar, în schimb, ne produc tuturor daune importante.
  2. Nu o să votez pentru prelungirea stării de urgență pentru că, la adăpostul ei, aceste ordonanțe militare legalizează lipsa de transparență și deschid drum liber abuzurilor.
  3. Nu o să votez pentru prelungirea stării de urgență pentru că nu am văzut în motivarea autorităților pentru prelungirea stării în toată țara o analiză care să arate de ce este nevoie să o facă peste tot.
  4. Nu o să votez pentru o stare de urgență la nivel național pentru că văd în aceste decrete și ordonanțe militare doar obligații pentru cetățeni și nici o obligație pentru autorități.
  5. Nu o să votez pentru o stare de urgență la nivel național pentru că ea dă motive autorităților să nu ne dea nici o indicație despre ce fac ei pentru ca oamenii să se poată întoarce la muncă în condiții de minimă siguranță.
  6. Nu o să mai votez pentru prelungirea stării de urgență pentru a nu hrăni și mai mult reflexele dictatoriale ale guvernanților noștri.

NU O SĂ VOTEZ PENTRU PRELUNGIREA ÎN TOATĂ ROMÂNIA A STĂRII DE URGENȚĂ!” a scris fostul preşedinte al Senatului pe pagina personală de Facebook.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.