Tăriceanu: Guvernul PNL va încerca să prelungească starea de alertă!

Tăriceanu: Guvernul PNL va încerca să prelungească starea de alertă!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a scris astăzi pe Facebook că liberalii intenţionează să prelungească starea de alertă care expiră pe 17 iunie, detaliind şi motivele pentru care parlamentarii ALDE nu vor vota această prelungire. În opinia sa, Guvernul Orban pregăteşte prelungirea stării de alertă pentru evitarea depunerii unei moţiuni de cenzură. “Așa cum am spus, Guvernul PNL va încerca să prelungească starea de alertă! Tot așa cum am spus încă de acum câteva zile, ALDE nu va vota această prelungire la prelungire! De ce?

Motivele sunt multiple. În primul rând, Guvernul ia decizia de a ne ține alertați încă o lună bazându-se pe dinamica îmbolnăvirilor. Numai că ei nu ne spun cum își dau seama de o anumită evoluție, în sus sau în jos, a numărului de îmbolnăviri în condițiile în care noi nu știm câți români sunt testați. Poți să ai 3000 de teste într-o zi, dar tu să ai sub 1000 de persoane testate. Atâta timp cât tu ca stat testezi puțin, nu îți poți da seama care e realitatea.

Apoi, numărul de teste zilnice nu e constant. Azi ne anunță că au sub 3.000 de teste, mâine ne zic că fac 8.000. Nu e normal acest mod de testare, pentru că nu o să îți dai seama niciodată cum stai!

Și atunci, în baza a ce vrei să prelungești tu starea de alertă? Doar pe vorbele spuse de Tătaru sau de Orban? Să fim serioși!

Un alt motiv pentru care nu sunt de acord cu prelungirea stării de alertă se referă la necesitatea bolnavilor de a avea acces la spitale, la tratament. În România nu avem doar bolnavi de COVID-19, ci avem sute de mii de români care suferă de alte afecțiuni. De aceea, spitalele trebuie să le fie redate acestora, nu trebuie să le mai blocăm așteptând să vină poate valul doi.” a scris pe Facebook Tăriceanu care a conchis “Sau în spatele acestei dorințe de prelungire a stării de alertă se află din nou interesele PNL? Cine știe, poate mai au niște lucruri nerezolvate pe care vor să le soluționeze rapid, în speranța că nu ne vom da seama. Așa au încercat și cu legea privind starea de alertă. Au venit cu un proiect care prevedea o stare de urgență ascunsă, doar pentru că voiau să aibă sub control spitalele și sperau să mai facă niște achiziții pentru prietenii de partid. Doar că Parlamentul le-a dat planurile peste cap. Sau vor să fugă de moțiunea de cenzură bazându-se pe responsabilitatea Parlamentului de a nu depune moțiune în starea de alertă. Oricum ar fi, e cusută cu ață albă dorința de prelungire a stării de alertă.”

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte "distanţa fizică de protecţie sanitară", avertizând că "orice creştere semnificativă a numărului de cazuri (de COVID 19 - n.r.) poate să conducă la noi măsuri de restricţii".

"Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernica, unde a participat la evenimentul de lansare a proiectului "Produs în Arie Naturală Protejată", întrebat dacă numărul mai mare de cazuri de COVID înregistrat joi nu reprezintă un semnal de alarmă pentru autorităţi.

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.