Tăriceanu: Dl. Orban nici nu știe că nu poate să dea OUG pe acest domeniu al alegerilor locale care se poate legifera numai prin lege organică

Tăriceanu: Dl. Orban nici nu știe că nu poate să dea OUG pe acest domeniu al alegerilor locale care se poate legifera numai prin lege organică

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, susţine prin intermediul unei postări pe pagina personală de Facebook că premierul Ludovic Orban nu ştie că nu poate să dea OUG în privinţa alegerilor locale, pentru că în acest domeniu se poate legifera numai prin lege organică dezbătută şi adoptată în Parlament.

“Până să discutăm ce am făcut noi (n. r. ALDE împreună cu PSD, PRO România şi UDMR), haideți să vedem ce făcea dl Orban acum o lună și ceva, atunci când am spus prima dată despre amânarea alegerilor locale. Dacă vrei să arăți că ai capacitatea de a conduce, trebuie să fii capabil să anticipezi. Acum o lună și ceva am spus că, probabil, alegerile locale vor trebui amânate și dânsul a răspuns în stilul caracteristic, la bășcălie.

Acum, s-a trezit. Dar este evident pentru toată lumea de ce. Pentru că ieri (joi, 2 aprilie), la Parlament, împreună cu președintele PSD Marcel Ciolacu, cu președintele Pro România Victor Ponta și cu președintele UDMR Kelemen Hunor am depus o inițiativă legislativă pentru amânarea cu cel puțin 6 luni a alegerilor locale. Pentru că e evident pentru toată lumea că nu se pot organiza alegeri locale și că Guvernul trebuie să se concentreze într-o altă direcție.

Mai mult de atât, Dl. Orban nici nu știe că nu poate el să dea OUG pe acest domeniu, pentru că în domeniul alegerilor se poate legifera numai prin lege organică dezbătută și adoptată în Parlament. Dl Orban a mai încercat o dată când, bineînțeles nu îi ardea decât de alegeri anticipate, să dea o OUG care a fost respinsă la CCR.

Dl Orban nu a făcut niciun fel de invitație pentru consultări cu partidele. Dl Orban are o altă agendă. El se duce la Cotroceni, stau și fac conferințe, ies după aceea și ne comunică faptul că au mai făcut o mărgică. Nu vedeți că în fiecare zi ies și comentează mai mult decât iau decizii și ne spun „săptămâna viitoare vom lua o decizie”, „săptămâna viitoare vom lua o decizie” și săptămâna viitoare trece și nu se întâmplă nimic. Ei sunt complet, complet defazați. Și în planul măsurilor de protecție a sănătății oamenilor, de prevenire a răspândirii coronavirusului și în plan economic, și acesta este motivul pentru care Parlamentul, cu toate că e o instituție care funcționează mai greoi, sigur că votul o să dureze mai mult, dar se poate. Se demonstrează că se poate dacă se dorește. Și noi la Senat am stat aproape o zi întreagă pe laptop și pe telefon și am reușit să votăm. Și va reuși și Camera Deputaților. Reacționăm noi, pentru că Guvernul se dovedește că e impotent.

Proiectul este depus în procedură de urgență și îl vom adopta foarte rapid, pentru că nu cred că nimănui sănătos la cap în țara asta nu îi arde acum de alegeri.” a menţionat Tăriceanu pe Facebook. 

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.