Tăriceanu: Am promis, ne-am ţinut de cuvânt!

Tăriceanu: Am promis, ne-am ţinut de cuvânt!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut marţi prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook că partidul său, alături de PRO România şi UDMR, a depus la Parlament proiectul de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorități în baza ordonanțelor militare.

“AM PROMIS, NE-AM ȚINUT DE CUVÂNT!

Am depus, alături de Pro România și UDMR, proiectul de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorități în baza ordonanțelor militare.

Câteva precizări pentru toți „binevoitorii”:

1) Nu propunem anularea amenzilor pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină sau cei care au produs tulburări ale ordinii şi liniştii publice

2) Nu este un proiect care să ne facă pe cei care am respectat legea să ne simțim nedreptățiți.

3) Nu urmărim să descurajăm poliția să-și facă datoria.” a scris pe Facebook Tăriceanu care a mai menţionat că “lege care va permite justiției să funcționeze și să nu fie îngropată în peste 300.000 de dosare.”

Iată mai jos textul Proiectului de lege depus

LEGE privind unele măsuri administrative și fiscale

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. 1 - Procesele verbale de contravenție emise în temeiul art. 28 din Ordonanța de urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, se declară nule.

Art. 2 - Amenzile aplicate în temeiul proceselor verbale prevăzute la art. 1 și care au fost achitate, în tot sau în parte, de către debitori, se restituie la cerere acestora.

 Art. 3 - Pentru amenzile care nu au fost achitate, în tot sau în parte, în baza proceselor verbale prevăzute la art. 1, organele fiscale nu vor da în debit sumele datorate în vederea executării silite.

Art. 4 - Persoanele sancționate contravențional, în temeiul proceselor verbale prevăzute art. 1, și care nu au achitat cuantumul amenzii pană la data intrării în vigoare a legii, nu achită amenzile aplicate.

Art. 5 – Prevederile art.1 nu se aplică proceselor verbale prin care s-au impus sancțiuni privind încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu și carantină, precum și cele aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Art. 6 - În termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi Ministerul Finanțelor Publice stabilește procedura de restituire a sumelor prevăzute la art. 2.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

PREȘEDINTELE                                                             PREȘEDINTELE                                           

CAMEREI DEPUTAȚILOR                                             SENATULUI