State: Pentru ALDE, OUG 114 este o bază serioasă de discuţii. Nu mergem pe abrogare, ci pe ameliorare

State: Pentru ALDE, OUG 114 este o bază serioasă de discuţii. Nu mergem pe abrogare, ci pe ameliorare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu Coaliţia Română pentru Dezvoltare, că OUG 114 din domeniul fiscal ar putea fi modificată, însă nu va fi abrogată sub nicio formă. Tăriceanu a mai spus că taxa pe activele bancare se poate micşora.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul întrevederii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltare, că le-a explicat acestora motivele pentru care OUG 114 a fost promovată.

„În ultimele săptămâni, preşedintele ALDE, domnul Tăriceanu, a avut o serie de întâlniri cu cele mai importante companii din domeniul energiei, precum şi reprezentanţii băncilor, în ceea ce priveşte nemulţumirile pe care ei le au faţă de OUG 114. Există o serie de observaţii critice în legatură cu efectele Ordonanţei 114 de ambele părţi.” a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul ALDE Călăraşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a continuat “Din punct de vedere social, Ordonanţa 114 a fost foarte bine primită pentru ca ea a limitat preţul la gazele naturale pentru consumatorii casnici. Acest preţ ar fi urmat să fie majorat în mod semnificativ de la 1 ianuarie şi din acest punct de vedere ordonanţa a fost o reuşită. În ceea ce priveşte băncile, am încercat prin această ordonanţă să găsim o formulă mai bună, care să protejeze populaţia, dar să fie acceptabilă şi de sistemul bancar. OUG 114 nu a fost făcută pentru a le face viaţa grea băncilor, ci ea a avut scopul de a le face viaţa mai uşoară cât mai multor români. Una dintre problemele semnalate este cea legată de taxa de 2% pe cifra de afaceri a societăţilor din energie. Această taxă, sigur că ar putea să afecteze negativ cifra de afaceri prin diminuarea investiţiilor viitoare, diminuează profitabilitatea, apetitul pentru investiţii noi, pentru retehnologizare, eficientizare. Ceea ce dorim în România este să avem un sector energetic performant, competitiv. Suntem convinşi că acest lucru îl vom putea face. Semnalele primite din partea reprezentanţilor mai multor domenii afectate de această OUG trebuie avute în vedere. Dacă sunt efecte nedorite, putem să le corectăm în Parlament, fără să schimbăm ideea ordonanţei. Pentru ALDE, OUG 114 este o bază serioasă de discuţii, susceptibilă a fi ameliorată. Nu mergem pe abrogare, ci pe ameliorare. ALDE îşi oferă disponibilitatea de a negocia.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.