Opoziţia a depus azi moţiunea de cenzură. L. State: În cazul actualei Opoziţii, moţiunea este mai degrabă un joc de imagine

Opoziţia a depus azi moţiunea de cenzură. L. State: În cazul actualei Opoziţii, moţiunea este mai degrabă un joc de imagine

Moţiunea de cenzură intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României!", iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă, vineri, la Parlament. Documentul este semnat de 163 de parlamentari. Birourile permanente reunite urmează să stabilească procedura dezbaterii.

“Socotelile pentru moţiunea de cenzură sunt foarte simple: dacă Opoziţia are voturile necesare, atunci ea va trece, dacă nu cei din Opoziţie se vor face din nou de râs. Însă, în cazul actualei Opoziţii, moţiunea este mai degrabă un joc de imagine.” a declarat pentru www.arenamedia.ro, liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a mai adăugat “Liderii partidelor de opoziţie se străduiesc să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului de aproape două luni de zile. Adevăratul motiv pentru care nu au depus moţiunea de cenzură este că nu au majoritate pentru a trece un asemenea proiect. Dovada cea mai clară în privinţa lipsei de susţinere a moţiunii este şi numărul de semnături care s-au strâns: 163! Aceştia au nevoie pentru a trece moţiunea de 233 de voturi. Aşadar, de unde iau restul de aproape 70 de voturi? Totodată, modul în care au decurs negocierile pentru moţiunea de cenzură arată amatorismul acestor partide. Mai mult, arată faptul că nu au niciun proiect, nicio viziune, nicio strategie pentru guvernare. Cei din Opoziţie vor să dea jos un guvern, însă nu sunt capabili să răspundă unor întrebări fireşti: vor să guverneze sau nu vor să guverneze? Cine e premierul, cine sunt miniştrii, care e majoritatea, care e programul de guvernare? La aceste întrebări nici PNL, nici USR şi nici PMP nu au vreun răspuns.”

 

Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc. Pentru adoptarea ei este nevoie de votul a 233 de parlamentari. Votul este secret, cu bile.

"Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veţi face azi, doamnelor şi domnilor din PSD, ALDE şi UDMR, este între Liviu Dragnea şi România", se arată, printre altele, în textul moţiunii de cenzură.

Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după această dată 2021.

Opoziţia mai acuză "schingiuirea sistemului de justiţie, care dă mari dureri de cap liderilor PSD".

Semnatarii moţiunii fac în final un apel către colegii din Parlament: "Votul favorabil pentru moţiunea de cenzură nu este un vot pentru iniţiatori şi nici un vot pe culori politice! Este un vot pentru România, pentru salvarea ţării din ghearele hoţilor şi ale incompetenţilor, care o storc de resurse şi care sărăcesc populaţia. Daţi dovadă că vă doriţi ca minciuna şi impostura să nu mai aibă ce căuta în politica românească! Dovediţi că vreţi ca anul viitor România să fie reprezentată în Consiliul UE de un guvern şi de miniştri de care să nu ne ruşinăm, iar ţara să fie scăpată de o prăbuşire economică previzibilă!".

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.