Norica Nicolai: Din păcate, oricât am încercat să avem discuţii cu Olanda, interesele ei economice sunt mult mai mari decât o relaţie normală cu România

Norica Nicolai: Din păcate, oricât am încercat să avem discuţii cu Olanda, interesele ei economice sunt mult mai mari decât o relaţie normală cu România

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, s-a referit joi, la Călăraşi la declaraţiile premierului Olandei, Mark Rutte, aflat la Sibiu cu prilejul summitului informal al liderilor UE, potrivit cărora România va putea intra în spaţiul Schengen după ce va începe să respecte valorile democraţiei şi ale statului de drept, subliniind că la mijloc sunt, de fapt, mari interese economice.

 “Rutte, ca de obicei. Suntem colegi de grup politic dar mi se pare că e la fel de excesiv şi la fel de neprietenos cu România, ca de obicei. Din păcate, oricât am încercat să avem discuţii cu Olanda, interesele ei economice sunt mult mai mari decât o relaţie normal cu România. Ei nu pot avea o relaţie normală cu noi, se vor opune în continuare, în opinia mea, la intrarea în Schengen atâta vreme cât analizele economice spun că odată cu intrarea noastră în Schengen, portul de la Rotterdam pierde circa 35% din capacitatea de a intra. Deci, dacă el pierde miliarde de euro pentru că România intră în Schengen, va avea tot timpul argumentele care ţin de partitura clasică: corupţie, neprietenos cu statul de drept, etc şi în aceste condiţii nu mă aştept la nimic” a spus Nicolai care a mai adăugat „Noroc că e foarte posibil ca în acest mandat să avem o altă viziune asupra acquis-ul Schengen. Preşedintele Macron vorbeşte clar de nevoia schimbării acordului Schengen şi probabil şi a acordurilor de la Dublin. Dar asta vom vedea după ce Marea Britanie va ieşi efectiv. Deci probabil în toamnă, în luna octombrie. Dacă va ieşi!”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.