Laurenţiu State: PNL şi USR au transformat prin acţiunile lor CCR-ul într-un adevărat legiuitor

Laurenţiu State: PNL şi USR au transformat prin acţiunile lor CCR-ul într-un adevărat legiuitor

Judecătorii Curtii Constituţionale vor dezbate pe 13 februarie anul viitor sesizarea privind Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De asemenea, în aceeaşi şedinţă va fi discutată şi cererea privind legea care reglementează sistemul public de pensii. "Avem termen pe 13 februarie pentru cele două sesizări, una referitoare la legea privind sistemul public de pensii şi una referitoare la modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale", au declarat surse oficiale din Curtea Constituţională.

“Nu este pentru prima dată când opoziţia blochează proiecte legislative importante. PNL şi USR au transformat prin acţiunile lor CCR-ul într-un adevărat legiuitor. Decizia Parlamentului este blocată prin sesizarea CCR doar pentru că cei din opoziţie nu sunt capabili şi nu cunosc alte metode de a se manifesta. De aceasta dată, cei din PNL şi USR dovedesc din nou lipsă de responsabilitate. Una dintre legile pe care o blochează este cea a pensiilor, pe care milioane de români o aşteaptă.” a declarat pentru www.arenamedia.ro preşedintele interimar al ALDE Călărtaşi, consilierul judeţean, Laurenţiu State care a mai adăugat “Cele două partide ar trebui să iasă public şi să le spună românilor faptul că legea prin care pensiile ar urma să fie majorate, iar inechităţile din sistem vor fi eliminate este blocată din considerente strict politice. Aşteptăm decizia CCR în această speţă pentru a putea merge mai departe cu procesul de adoptare al proiectelor vizate de controlul de constituţionalitate.”

Publish modules to the "offcanvas" position.

Comodo SSL
ARENAMEDIA.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care arenamedia.ro prelucreaza datele cu caracter personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de confidențialitate.