Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că se petrec în interiorul DNA "abuzuri mai mari decât înainte", el susţinând că procurorii anticorupţie "ameninţă şi iau de piept martorii sau suspecţii", cu avocaţii de faţă.
Dragnea a mai spus că spera că va reuşi destructurarea "statului paralel", despre care a afirmat că nu este condus de Klaus Iohannis, acesta fiind "doar o păpuţă", "un beneficiar".
"Si acuma cred că sunt judecători cărora în continuare le este frică de SRI, în continuare le este frică de DNA, cu toate că nu mai sunt anchetaţi de DNA, ar trebui să fie anchetaţi de secţia specială pe care au încercat şi incearcă în continuare să o blocheze cu disperare", susţine Dragnea care a continuat "Este această grupare de oameni, acuma se pare că cel mai influent în aceasta grupare e Pahonţu, el având deja experienţa trecută când a crescut sub Traian Băsescu".
Liviu Dragnea spune că speranţa ca sistemul de justiţie "să devină unul sănătos" nu poate fi mai devreme de 2024.
El a susţinut că sintagma folosită de Laura Codruţa Kovesi "Noi suntem DNA" s-ar traduce prin "noi suntem deasupra legii".
“Marea majoritate a românilor sunt constienţi că în justiţia din România s-au produs grave abuzuri, cu implicaţii majore în viaţa politică, economică şi socială a ţării. Aceste abuzuri au avut în principiu două consecinţe majore: o deteriorare a vieţii politice, culminând cu încrederea din ce în ce mai redusă în sistemul democratic şi o acaparare a mediului economic de către oameni şi companii apropiate statului paralel. Lucrurile au luat-o complet razna începând cu anul 2010 şi sistemul nu a dat înapoi nici după schimbarea locatarului de la Cotroceni. “ a declarat pentru www.arenamedia.ro liderul interimar al organizaţiei judeţene ALDE Călăraşi, Laurenţiu State care a continuat “Înalţilor demnitari li se fac în continuare dosare care sunt clar cu intenţie politică astfel încât aceşti oameni să fie plimbaţi pe la DNA ori de câte ori este ceva important în România. Şi noi, şi opinia publică ne-am concentrat pe cazuri cunoscute ale unor persoane publice, care au trecut sau trec prin acest gen de încercări, dar ei sunt şi reprezintă un număr infim în comparaţie cu miile de români care au fost victimele unităţilor de elită ale DNA. Pe ei, cei mulţi, cine îi apără? E o întrebare legitimă pe care trebuie să şi-o pună nu numai oamenii politici care sunt decidenţi, ci şi fiecare român de rând. Pe mai departe ce e de făcut? Închidem ochii şi ne prefacem că aceste abuzuri nu există? Se va schimba ceva dacă le negăm existenţa? Evident că nu!”.
În opinia sa, “România trebuie să înceapă să se uite mai mult înainte şi mai puţin înapoi. Trebuie să fie luate măsurile care pot face ca abuzurile să nu mai fie posibile, pentru ca justiţia să devină accesibilă oricui, iar nedreptăţile să fie pe cât posibil îndreptate. Acest lucru îl putem face noi, pentru că datorăm asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat.”